Van Hanegem wijst twee beste spelers Oranje tegen Frankrijk aan

Foto: Van Hanegem wijst twee beste spelers Oranje tegen Frankrijk aan

Willem van Hanegem zag dat er een hoop beter kon bij het Nederlands elftal tegen Frankrijk, maar over het algemeen was De Kromme best te spreken over het Oranje-optreden. Dat vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Willem van Hanegem looft Cody Gakpo en Stefan de Vrij

“Bij Oranje vond ik Cody Gakpo en Stefan de Vrij de beste spelers. Gakpo was gevaarlijk, al krijgen we hem echt te weinig aan de bal. De Vrij is zeer solide. Er was een moment dat die Marcus Thuram even ontsnapte aan buitenspel, maar dat was het ook wel. Over Nathan Aké raakten de mensen na de eerste wedstrijd maar niet uitgepraat, zo goed had hij tegen de Polen gespeeld. Maar dan zie je wat het voor verschil maakt als er wel een rechterspits staat. Polen had niemand aan die kant en Aké kon zich naar hartenlust bemoeien met het aanvalsspel. Nu had hij zijn handen vol aan die snelle Ousmane Dembélé en het ging steeds maar net goed”, laat Van Hanegem optekenen in de krant.

“Als je kijkt naar het resultaat, dan heeft Oranje het goed gedaan tegen de Fransen. Met dat punt is de knock-outfase wel bereikt. Het hadden er ook drie kunnen zijn als ze die goal van Xavi Simons hadden goedgekeurd. Je kunt het niet bewijzen, maar als we tegen Slovenië of Albanië hadden gespeeld hadden ze hem geteld”, vervolgt de oud-international.

‘Alles was erop gericht om een tegendoelpunt te voorkomen’

Hij vond Oranje wat verlegen spelen. “Iedereen riep dat we niet in het mes moesten lopen van de Fransen en dat zag je terug op het veld. Tijjani Reijnders die naast Jerdy Schouten bleef spelen in de buurt van de verdedigingslinie. En Jeremie Frimpong die Theo Hernández moest uitschakelen. Ja, dat hoorde ik echt. Ik zie best veel voetbal en volgens mij was Frimpong afgelopen seizoen een stuk gevaarlijker dan die Hernández, maar Frimpong liep zich de zenuwen achteruit. Alles was erop gericht om een tegendoelpunt te voorkomen. Dat is in elk geval gelukt.”

Wie was jouw Man of the Match van Oranje?

  • De Vrij
  • Gakpo
  • Iemand anders
1010+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie