Van Hanegem waarschuwt Feyenoord en PSV: ‘Bij Ajax is heel veel geld’

Foto: Van Hanegem waarschuwt Feyenoord en PSV: ‘Bij Ajax is heel veel geld’

Willem van Hanegem stelt dat Feyenoord zich niet al te druk moet maken om de nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Volgens de oud-trainer van de Rotterdammers haalden een aantal spelers niet hun beste vorm, maar komt dat wel weer. Wel geeft Van Hanegem Feyenoord en ook PSV een waarschuwing voor Ajax, dat volgens De Kromme nog wel eens sterk voor de dag kan gaan komen.

Feyenoord-middenveld geeft niet thuis tegen PSV

In zijn column in het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem dat de zege van PSV vooral kwam doordat het middenveld van Feyenoord een slechte avond had. “En dan vooral Mats Wieffer. Dan zeg ik er voor de honderdste keer maar meteen bij dat ik Wieffer dus geen slechte speler vind. Hij is een prima speler en hij kan het ook zonder Orkun Kökçü, maar tegen PSV was hij slecht.”

Ook Ramiz Zerrouki haalde volgens Van Hanegem niet zijn gebruikelijke niveau. “Maar tegen PSV veroverde Feyenoord gewoon te weinig ballen en eenmaal in het balbezit was het vaak de bal in recordtempo kwijt, terwijl het elftal net in voorwaartse beweging was.” Wel zag de oud-international een sterke start van Calving Stengs.

Kapitaalkrachtig Ajax

Van Hanegem stelt in de ochtendkrant dat ondanks de zege van PSV het nog geen uitgemaakte zaak is wie de grootste kanshebber is op het kampioenschap. “Nu PSV van Feyenoord heeft gewonnen, is die ploeg opeens voor mensen weer de titelfavoriet. Aan Ajax denken ze nauwelijks nog. Als Edson Alvárez en Mohammed Kudus nog vertrekken, is daar heel veel geld.”

Daarbij wijst Van Hanegem naar de huidige handelingen van Sven Mislintat, die volgens de voetbalanalist precies doet waarvoor hij gehaald is. “Spelers halen. Niet om Wesley Sneijder terug te halen, nadat hij eerst een excuusbrief had getikt naar de harde kern. Ajax heeft spelers nodig om te presteren, geen excuusbrieven.”

Wie wordt er kampioen?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • PSV
1783+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie