Van Ginkel gaat Cocu na ‘harde klap’ bij Vitesse missen

Foto: Van Ginkel gaat Cocu na ‘harde klap’ bij Vitesse missen

Marco van Ginkel baalt ervan dat Phillip Cocu het veld heeft moeten ruimen. De middenvelder vindt dat het team naar zichzelf moet kijken en dat de oefenmeester juist goed bij Vitesse paste, zo vertelt hij op de persconferentie.

Vertrek van Cocu bij Vitesse

Afgelopen voetbaljaar kwam Cocu in Arnhem aan het roer te staan en lukte het hem om de club te behoeden voor degradatie. Het vertrouwen in het nieuwe seizoen was dan ook groot te noemen, maar de hoofdtrainer slaagde er niet in om zijn selectie, die kwalitatief minder was geworden, in vorm te laten komen.

Het resulteerde in een reeks nederlagen en inmiddels een laatste positie op de ranglijst van de Eredivisie. Waar Vitesse hem nog wel de tijd leek te geven om uit de negatieve spiraal te komen, raakte Cocu er steeds meer van overtuigd dat hij niet meer de juiste man was. Daarom besloot hij na de 1-3 nederlaag tegen sc Heerenveen om op te stappen.

Grote teleurstelling Van Ginkel

Voor Van Ginkel was het een harde klap. De ervaren voetballer vond het dan ook lastig om te stellen dat het vertrek van Cocu onvermijdelijk was. “Je kent mijn band met de trainer: die is goed. Maar de trainer stapt zelf op. Voor de club, voor het team, om misschien toch iets te veranderen. Dus dat is een moeilijke vraag”, laat hij weten.

“Een hoop jongens hadden een goede band met de trainer. Dit zat er misschien aan te komen omdat je weer verliest, maar het is wel een klap.” Na de interlandperiode gaat Vitesse op bezoek bij Ajax. Een week later reist het team af naar Limburg om een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard af te werken.

Blijft Vitesse dit seizoen in de Eredivisie?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie