Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van der Vaart tipt Eredivisie-revelatie bij Ajax

Foto: Van der Vaart tipt Eredivisie-revelatie bij Ajax

Rafael van der Vaart raadt Ajax aan om Alen Halilovic op te halen bij Fortuna Sittard. Volgens de voetbalanalist kan de spelmaker van de Limburgers ‘moeiteloos’ mee in het spel van de Amsterdammers. Volgens Van der Vaart is de middenvelder de ideale nummer tien voor Ajax.

Uitblinker Halilovic

Halilovic stond aan het begin van zijn voetbalcarrière te boek als een groot voetbaltalent, maar kon die belofte nooit inlossen. Nu de middenvelder speelt bij Fortuna laat hij wel degelijk zijn dat hij technisch zeer begaafd is. Ook afgelopen weekend tegen FC Volendam blonk Halilovic uit met een doelpunt en een assist in de 3-1 overwinning.

Van der Vaart, die te spreken is over de capaciteiten van de middenvelder, denkt dat de Kroaat perfect bij het spel van Ajax past. “Hij is nog steeds op te halen. Halilovic achter Brobbey en dan links Bergwijn en rechts Berghuis“, waarmee de voetbalanalist bij Ziggo Sport zijn ideale Ajax-voorhoede kenbaar maakt.

Rasvoetballer voor Ajax

In zijn tijd bij Heerenveen wist Halilovic geen potten te breken, maar daar heeft Van der Vaart wel een verklaring voor. “Johnny Jansen was daar toen de trainer. “Hij speelde met een vast team en ze wonnen alles. Hij belandde op de bank en bleef daar. Het is er nooit uitgekomen. Toen kwam corona en was het klaar. Maar deze jongen heeft zó veel kwaliteit en techniek. Echt zo’n rasvoetballer. Als je daarmee aan het werk gaat, kan hij moeiteloos bij Ajax mee.”

Moet Ajax een poging wagen voor Halilovic?

  • Ja, zou een goede versterking zijn
  • Nee, niet goed genoeg
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie