Van de Ven gaat EK spelen met zijn voorbeelden: “Ze zullen me altijd helpen”

Foto: Van de Ven gaat EK spelen met zijn voorbeelden: “Ze zullen me altijd helpen”

Micky van de Ven kijkt uit naar zijn eerste eindronde met het Nederlands elftal. In gesprek met SoccerNews vertelt de stopper dat hij nu met verdedigers mag samen spelen, die hij eerder met bewondering volgde.

Nieuwbakken international Micky van de Ven wordt bij de hand genomen door ervaren verdedigers

“Ik kan me de eindtoernooien nog herinneren dat ik naar Ron Vlaar en zijn generatie keek, maar later keek ik ook naar Virgil van Dijk, Daley Blind en Matthijs de Ligt”, als de 23-jarige Noord-Hollander. “Nu staan we samen op het veld en kan ik van ze leren. Je merkt dat ze veel ervaring hebben.”

‘Ik kan ze altijd vragen wat ik wil’

De internationals die al langer meelopen, nemen Van de Ven bij de hand. “Het is niet zo dat we gaan zitten om momenten uit de wedstrijd te bespreken, maar ze geven me wel tips. Tijdens trainingen zeggen ze bijvoorbeeld dingen waar ik wat aan heb. Soms komen ze voor wedstrijden naar me toe en zeggen ze iets wat ik mee kan nemen het veld op. Ik kan ze altijd vragen wat ik wil. Ze zullen me altijd helpen. Ik hoop dat we samen een fantastisch toernooi kunnen neerzetten. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Afgelopen seizoen zette Van de Ven grote stappen in zijn ontwikkeling tijdens zijn eerste seizoen in de Premier League bij Tottenham Hotspur, nadat hij overkwam van VfL Wolfsburg. Mits fit is hij in Noord-Londen altijd een zekerheidje in de basis. Het aantal interlands voor Oranje staat vooralsnog op 4, daar wil hij er tijdens het EK nog de nodige aan toevoegen.

Lees hier het gehele interview van SoccerNews met Micky van de Ven.

Is Van de Ven dé Nederlandse verdediger voor de toekomst?

  • Ja, en ook van het heden!
  • Dat niet per se
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie