Sturm Graz kijkt met open mond naar PSV

Foto: Sturm Graz kijkt met open mond naar PSV

Oefenmeester Peter Bosz van PSV was gisteren behoorlijk kritisch na de 4-1 winstpartij op Sturm Graz in de Champions League-voorronde, maar verschillende prominenten van de tegenstander (trainer plus spelers) vonden de Eindhovenaren bij vlagen geweldig spelen.

‘PSV beste tegenstander in vier jaar’

“Alle complimenten aan PSV”, zegt trainer Christian Ilzer in gesprek met het dagblad Krone. Vorig seizoen verloor Sturm Graz met maar liefst 6-0 van Feyenoord, maar de coach van de Oostenrijkers schat PSV nét wat hoger in: “Dit was de sterkste tegenstander in mijn vier jaar als trainer bij deze club. We maakten geen schijn van kans en verloren alle vertrouwen in ons spel. Nu is het tijd om lessen te trekken uit deze avond. We hebben immers de kans gekregen om van een tegenstander als PSV te leren.”

“PSV heeft laten zien waar onze grenzen liggen”

Stefan Hierländer geeft zijn trainer bijval: “Dit is een heel, heel bittere avond. We kwamen tekort in iedere fase van de wedstrijd. PSV heeft laten zien waar onze grenzen liggen. We kwamen vaak te laat. Daar profiteerde een klasse tegenstander als PSV van. Daarom liep het zoals het liep.”

Na de 2-0 van Luuk de Jong probeerde Sturm Graz te schakelen: “Dat lukte alleen niet, waarna we de 3-0 tegen kregen. Dat was een nekslag die moeilijk te verwerken was. De communicatie was daar ook niet goed. Het is heel zuur. We hadden onszelf doelen gesteld die we nu niet halen. Nu moeten we dit goed analyseren, want er is veel niet goed gegaan.”

Middenvelder Jon Gorenc Stankovic heeft het vooral over zijn eigen ploeg: “Natuurlijk is PSV heel goed in balbezit, maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat wij ons niveau niet hebben gehaald. Morgen is een nieuwe dag en moeten we weer opstaan. Er is nog hoop, maar het wordt heel moeilijk.”

Was PSV zo goed?

  • Ja, zeker
  • Nee…
1080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie