STEM op de LINKERCENTRALE VERDEDIGER | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de LINKERCENTRALE VERDEDIGER | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. We zijn aangekomen bij de linkercentrale verdediger. Want wie van de onderste vier was de beste in de Eredivisie dit jaar?

Linkercentrale verdediger SN Team van het Seizoen: Pröpper, Branthwaite, Hancko of Bochniewicz?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Robin Pröpper (FC Twente)

Robin Pröpper kan je niet alleen goed gebruiken bij de strandclubs op Ibiza, maar nog meer als linkercentrale verdediger. De 29-jarige Arnhemmer deed het uitstekend in de achterhoede van FC Twente. Niet voor niets de defensie met de minste tegentreffers (27) dit seizoen. Pröpper is uiterst betrouwbaar (0 fouten met goals tot gevolg), is ijzersterk in de lucht en nauwkeuring in de passing (84 procent). Bovendien is hij een wapen bij dode spelsituaties. Hij zorgde ook nog eens voor 1 doelpunt en 2 assists. Minpuntje van Pröpper is dat hij wel heel veel gele kaarten pakt. Liefst 10 dit seizoen. Neem jij dat op de koop toe en kies jij hem voor linkscentraal achterin?

Jarrad Branthwaite (PSV)

Dan kan je niet kiezen voor Jarrad Branthwaite. De Engelse verdediger (20) van PSV is zeer sterk in het centrum van de verdediging. Jammer voor PSV dat hij weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke werkgever Everton. Het verdedigingstalent uit Carlisle neemt afscheid met 2 doelpunten en 1 assist en pakte slechts 2 gele kaarten in 27 wedstrijden. Zijn passing is onnatuurlijk nauwkeurig voor een Engelse verdediger: 87 procent. Kies jij voor dit grote talent? Hij heeft zich dit seizoen al bewezen bij PSV, is hij klaar voor het SN Team van het Seizoen?

David Hancko (Feyenoord)

Een andere kandidaat voor linkscentraal achterin is David Hancko. De linksbenige verdediger van Feyenoord is een Rotterdamse schot in de roos gebleken. De 25-jarige Slowaak stond er vanaf de eerste minuut en straalt zoveel rust uit aan de bal. Hij is uiterst balvast. Je kan gerust even een biertje halen als hij de bal krijgt. Dikke kans dat zijn ploeg nog steeds balbezit heeft als je terugkomt. De bal bij Feyenoord ging achterin steevast naar Hancko. De linkspoot wist daar wel raad mee en leed nauwelijks balverlies (88 procent nauwkeurige passes en 72 procent geslaagde dribbels). Aanvallend droeg hij ook zijn steentje bij aan het kampioenschap met 2 doelpunten en 4 assists. De linkercentrale verdediger zag zijn marktwaarde van 4 miljoen euro in juni 2022 naar nu 20 miljoen euro stijgen. Ka-ching!

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)

Pawel Bochniewicz van sc Heerenveen is iets minder waard (2,5 miljoen euro), maar was van de verdedigers van de clubs die het niet zo goed deden dit seizoen, veruit de beste. Het viel vooral op hoe lastig Heerenveen het achterin had als hij er die ene keer niet bij was (3 tegengoals). De Poolse aanvoerder gaat voorop in de strijd en is ook goed voor 2 doelpuntjes en 1 assist. Bovendien is hij nauwkeurig in de passing (83 procent) en staat zijn mannetje in de lucht. Zijn kopkwaliteiten werden zowel achterin als voorin benut. Bochniewicz gaat het Pröpper, Branthwaite en Hancko erg lastig maken in de strijd voor de linkercentrale verdedigingspositie in het SN Team van het Seizoen.

SN Team van het Seizoen: wie staat linkscentraal in de verdediging?

  • Robin Pröpper (FC Twente)
  • Jarrad Branthwaite (PSV)
  • David Hancko (Feyenoord)
  • Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
1533+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:46
55+
Aubameyang blij met puntendeling: ‘Het was niet makkelijk’
08:24
86+
Gravenberch krijgt veren in zijn reet van Klopp: ‘Beste op het veld’
08:14
98+
Steijn over ‘lichtpuntje’ van Ajax: ‘Hij heeft het goed gedaan’
07:58
141+
Hato over defensief falen Ajax: ‘Niet goed genoeg’
07:43
279+
Maurice Steijn: ‘Ik heb een geweldig Ajax gezien’
07:25
391+
Franse media over Ajax-verdediger: ‘Constant te laat’
23:42
324+
Berghuis dankt Ajax-fans: “Zij hebben het ook hartstikke moeilijk”
23:16
670+
Vink ziet bij Ajax ‘blinde kip’ rondlopen
23:08
215+
Clasie ‘schaamt zich kapot’ voor AZ
22:58
272+
Verdedigend zwak Ajax speelt gelijk tegen Olympique Marseille
22:24
313+
Kieft ziet Ajax worstelen: “Valt wederom niet mee”
22:10
171+
Jansen kwaad op AZ: “Doodstil in de kleedkamer”
21:43
168+
Perez fileert AZ vanwege ‘bedenkelijk niveau’
21:26
853+
Steijn haalt hard uit naar Mannsverk
21:07
197+
Gravenberch direct van waarde voor winnend Liverpool
20:40
98+
Verliezend AZ geeft tegen Zrinjski Mostar 0-3 voorsprong weg
20:21
750+
Ajax-fans tonen met spandoek heldere boodschap
20:00
195+
Steijn wijzigt opstelling Ajax op drie plaatsen
19:44
285+
“Steijn laat zich bij Ajax ondersneeuwen”
19:35
95+
Crisis voor Ten Hag? “Ik weet hoe het is”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie