‘Sparta wil door met PSV-huurling via ingewikkelde constructie’

Foto: ‘Sparta wil door met PSV-huurling via ingewikkelde constructie’

Sparta Rotterdam hoopt ook volgend seizoen over Shurandy Sambo te kunnen beschikken. De rechtsback wordt deze jaargang gehuurd van PSV en maakt een prima indruk op Het Kasteel bij de Eredivisie-revelatie.

Sparta zeer tevreden over huurling Sambo

Sparta kan daar niet helemaal zelf over beslissen. Ze hebben weliswaar een koopoptie op Sambo voor circa een half miljoen euro, maar PSV kan deze overrulen. Volgens het Algemeen Dagblad gaan de Eindhovenaren eerst zelf kijken of ze Sambo voor komend seizoen optie vinden. Momenteel is de concurrentie zwaar op de rechtsbackpositie met Philipp Mwene en Jordan Teze, waarbij eerstgenoemde de strijd had gewonnen. De vraag is nog hoe de selectie er na de zomer precies uitziet.

Optie in huurcontract

Sparta heeft tot juni de tijd om de optie te lichten, waarna PSV een aantal dagen bedenktijd heeft. Mocht de Nederlandse topclub doorwillen met de 21-jarige Brabander hoort daar ook een nieuw contract bij. Sambo zelf heeft ook nog een stem: als PSV instemt met een vertrek, moeten de verdediger en Sparta nog tot een akkoord zien te komen.

Sambo wist een basisplaats af te dwingen onder trainer Maurice Steijn, en kwam dit seizoen tot 25 officiële duels voor de Kasteelheren. In Eindhoven kwam hij vooral uit voor Jong PSV en de jeugdploegen daaronder. Zijn inbreng in de hoofdmacht bleef beperkt tot een invalbeurt tijdens de laatste Eredivisie-wedstrijd van seizoen 2020/2021, die er niet meer toedeed.

Wat kan hij het beste doen?

  • Bij Sparta blijven
  • Terug naar PSV
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie