‘Schreuder heeft niet het niveau van Ten Hag’

Foto: ‘Schreuder heeft niet het niveau van Ten Hag’

Sjoerd Mossou is van mening dat Ajax onder leiding van Alfred Schreuder geen ontwikkeling toont. De voetbaljournalist van het Algemeen Dagblad stelt dat sinds de aanstelling van de oefenmeester Ajax er absoluut niet beter op geworden is.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Mossou weten dat het wel duidelijk te zien is dat Ajax niet vooruit is gegaan onder Schreuder. “Dat is wel duidelijk, dat kan iedereen zien. Hij begon verrassend goed, maar we wisten van te voren dat Ajax een opstartperiode nodig zou hebben.”

Volgens Mossou is er dan ook geen ontwikkeling zichtbaar. “Je verwacht op een gegeven moment een soort ontwikkeling, en die ontwikkeling is absoluut niet zichtbaar.” Daar liggen volgens de voetbaljournalist meerdere redenen aan ten grondslag. “Zo hebben ze simpelweg minder kwaliteit dan vorig jaar.” Mossou ziet ook dat Dusan Tadic en Daley Blind niet leveren, al vindt hij wel dat laatstgenoemde had moeten spelen tegen PSV. “Spelers die het team jarenlang hebben gedragen hebben allebei een moeilijke periode. Je kunt je afvragen of dat zo slim is geweest.”

Ten Hag

Mossou denkt dat gemis van Erik ten Hag Ajax ook zwaar valt. “Erik ten Hag heeft jarenlang aan het elftal kunnen knutselen. Hij heeft ieder seizoen kunnen doorontwikkelen, ook als er spelers weggingen. Je krijgt te maken met een nieuwe coach, misschien ook wel een coach van een ander kaliber. Tot nu toe zit er weinig vooruitgang in.”

Weet Ajax woensdag wel van Vitesse te winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij wel ontwikkeling bij Ajax?

  • Ja, Ajax is erop vooruit gegaan met Schreuder
  • Nee, Ajax is veel minder geworden onder Schreuder
  • Nee, maar dat ligt vooral aan de vele transfers
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie