EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Schouten looft Oranje-nieuwkomer: ‘In potentie wereldtop’

Foto: Schouten looft Oranje-nieuwkomer: ‘In potentie wereldtop’

Bij PSV vormden ze al een gouden koppel en door de blessures van Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong lijken Joey Veerman en jerdy Schouten nu ook op het middenveld bij het Nederlands elftal de motor te mogen gaan vormen. Te beginnen met zondag tegen Polen.

Jerdy Schouten laat Veerman lullen: ‘Anders blijf ik bezig’

“Ja, met die automatismen maken we elkaar beter. Los daarvan zijn we twee heel verschillende spelers. We kunnen ook op elkaar zeiken in het veld. Joey kan ook lullen, ik kan niet op alles reageren, dan blijf ik bezig, maar ik weet wel wanneer ik hem kan laten gaan en wanneer ik er wél iets mee moet doen”, vertelt Schouten op de persconferentie vanuit Duitsland, vrijdagmiddag.

Zijn verwachtingen? “Dat we winnen, ik kijk er enorm naar uit, de steun van de vele Nederlanders zal enorm helpen. Als kind zat ik, net als veel mensen, in het oranje voor de televisie met mijn familie. Als we wonnen, reden we rond, toeterend. Natuurlijk zat het toen ook in mijn hoofd dat het mijn doel was om er ooit zelf bij te zijn.”

De ontwikkeling van Schouten is bijzonder te noemen. “Tuurlijk sta ik er soms zelf bij stil dat ik als jongen van 21 nog bij Telstar speelde, maar het is niet alsof ik de foto’s erbij pak. Ik ben er wel heel blij mee en heel trots op. Ik ben niet de enige, je kan daar denk ik aan zien dat het soms goed is om op een iets lager niveau te beginnen en te zorgen dat je altijd speelt. Veel mensen hebben me geholpen in mijn carrière, maar als ik iemand moet noemen is het Aleksandar Rankovic. Hij haalde me toch nog bij de A1 van ADO Den Haag en heeft me harder gemaakt.”

Joshua Zirkzee ‘in potentie wereldtop’

Dat Joshua Zirkzee, met wie Schouten lang samenspeelde bij Bologna, er ook bij is gekomen, doet de PSV’er goed. “Ik ken hem al heel lang, ik weet hoe goed hij kan zijn. Hij kan heel goed worden, hij heeft de potentie om een wereldtopper te worden. Als je ziet welk niveau hij nu al haalt, dat is echt heel hoog.”

Zirkzee is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie