Sanctie dreigt: Bayern met 12 spelers op het veld

Foto: Sanctie dreigt: Bayern met 12 spelers op het veld

Bayern München zou in de problemen kunnen komen na de overwinning tegen SC Freiburg. Der Rekordmeister speelde zeventien seconden met twaalf spelers op het veld. De vierde official liet het verkeerde nummer op het bord zien, wat betekende dat Kingsley Coman niet wist dat het de bedoeling was dat hij er in een late wissel uit zou gaan. 

Niklas Süle en Marcel Sabitzer kwamen beiden in de 86e minuut in, maar alleen Corentin Tolisso ging er uit. Freiburg waarschuwde de officials en er was een lange vertraging met veel verwarring terwijl het aantal spelers werd nageteld. Bayern, dat op zoek gaat naar een tiende titel op rij, staat negen punten boven Borussia Dortmund met nog zes wedstrijden te gaan. 

Regels

Volgens de competitieregels is het echter mogelijk dat deze overwinning ongedaan wordt gemaakt. Scheidsrechter Christian Dingert zei dat het ‘een totaal verwarde situatie’ was. Het is nu aan de Duitse voetbalbond om een beslissing te nemen. Om het daadwerkelijk een staartje krijgt, ligt in het kamp van Freiburg. Coach Christian Streich zei het volgende: “Ik verwacht dat we niets hoeven aan te vechten. We houden ons aan deze regels en dat is alles wat ik erover heb te zeggen.” 

Bayern-coach Julian Nagelsmann wijst naar de vierde official, die liet het verkeerde nummer zien waardoor Kingsley Coman niet wist dat hij moest vertrekken. “Fouten gebeuren nu eenmaal. Vanuit het oogpunt van eerlijke sport, was er niets dat erop wees dat het een oneerlijk spel was”, aldus Nagelsmann. Afwachten dus of Bayern zijn 1-4-overwinning mag behouden. Eerste achtervolger Dortmund liet de drie punten liggen bij Leipzig.

Verdienen ze een stevige straf?

  • Ja
  • Nee
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie