RKC wint van Groningen ondanks gruwelijke misser Jozefzoon

RKC Waalwijk heeft op zaterdagavond van FC Groningen gewonnen. Het werd 2-1 voor de thuisploeg, die halverwege de eerste helft te dealen kreeg met een gruwelijke misser van Florian Jozefzoon. Voor open doel kreeg de aanvaller de bal niet in het net, maar zijn blunder werd de Waalwijkers dus niet fataal.

RKC Waalwijk verslaat FC Groningen met 2-1

In de openingsfase van de wedstrijd in het Mandemakers Stadion was het vooral aftasten geblazen. Op een gegeven moment kwam het duel wel een béétje tot leven, toen Daleho Irandust de eerste grote kans van de avond kreeg, al vond hij Etiënne Vaessen op zijn pad. Ook RKC kreeg een mogelijkheid, via Pelle Clement, maar hij had het vizier nog niet helemaal op scherp staan.

Gruwelijke misser Jozefzoon

Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een gigantische kans op de 1-1. Mats Seuntjes gaf de bal voor en Jozefzoon moest het leer alleen nog het laatste zetje geven, maar het was een raadsel wat hij precies probeerde te doen. De bal hobbelde in ieder geval over de achterlijn; misschien wel de gróótste misser van het seizoen…

In de tweede helft kwam RKC dan toch op voorsprong: Clement gaf voor en wie anders dan Michiel Kramer kopte binnen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van dat overwicht, want slechts drie minuten later maakte ‘Feyenoord- en PSV-target’ Ricardo Pepi er al weer 1-1 van.

De 2-1 viel vlak voor tijd. Doelman Verrips vergreep zich aan RKC-invaller Julen Lobete en de bal werd op de stip gelegd. Kramer faalde vervolgens niet.

Scoreverloop: 1-0 (64′) M. Kramer, 1-1 (67′) R. Pepi, 2-1 (86′) M. Kramer