EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Portugal haalt Turkije door EK-gehaktmolen

Foto: Portugal haalt Turkije door EK-gehaktmolen

Portugal heeft op zaterdagavond in het Signal Iduna Park in Dortmund vrij gemakkelijk weten te winnen van Turkije. Na één helft spelen stond het 0-2 voor de Portugezen en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Cristiano Ronaldo en co maakten er vervolgens nog één doelpuntje bij. CR7 himself scoorde overigens niet, maar gaf wel een assist.

Portugal scoort er drie tegen onmachtig Turkije

Er deden een aantal oude bekenden mee aan de kant van Turkije, zoals bijvoorbeeld Orkun Kökcü en Ferdi Kadioglu, en aanvankelijk ging het ook nog wel gelijk op in het Signal Iduna Park. Kökcü ging op Diogo Costa af en dacht uit te kunnen halen, alleen had hij buiten routinier Pepe (41 jaar oud) gerekend, die er een snoeiharde doch faire tackle uit gooide.

Het was Portugal dat op voorsprong kwam op zaterdag, na een goede actie van Nuno Mendes en een geplaatst schot van Bernardo Silva. De 0-2 kwam echter wel op héél kolderieke wijze tot stand: doelman Altay Bayindir kwam uit, maar dat wist verdediger Samet Akaydin niet, waardoor hij zijn eigen keeper verschalkte.

Onbaatzuchtige Ronaldo

In de tweede helft werd er vooral verdedigd door de Turken, die gewoonweg geen vuist konden maken in Dortmund. Er werd nog één keer gescoord, door Bruno Fernandes, al had hij zijn goal vooral aan Ronaldo te danken. De 39-jarige spits van Al-Nassr uit Saudi-Arabië ging op Bayindir en het gehele stadion verwachtte dat hij voor eigen kans zou gaan, maar hij bracht de middenvelder van Manchester United in stelling.

Daarna werd het duel ontsierd door een aantal veldbestormers. Dat was eerst nog ‘schattig’ omdat het ging om jonge jongetjes, maar toen die jonge jongetjes volwassen mannen werden was het over met de pret. Hoe dan ook: Portugal heeft zich verzekerd van een plekje bij de laatste zestien!

Scoreverloop: 0-1 (21′) B. Silva, 0-2 (28′) S. Akaydin (eigen doelpunt), 0-3 (56′) B. Fernandes

Hoort Portugal bij de favorieten?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie