Paris Saint-Germain bevestigt absolute toptransfer

Foto: Paris Saint-Germain bevestigt absolute toptransfer

Paris Saint-Germain kan de komende jaren beschikken over Ousmane Dembélé, zo maken de Fransen officieel bekend. De pijlsnelle aanvaller komt per direct over van Barcelona.

Vertrek Dembélé bij Barcelona

Waar het er lang op leek dat Dembélé zijn contract bij de Spanjaarden ging verlengen, kwam deze zomer plotseling Paris Saint-Germain voorbij als optie. Vanwege een bijzondere clausule in zijn contract had de club de mogelijkheid om hem voor een bedrag van 50 miljoen euro over te nemen.

Dembélé had zelf eveneens wel oren naar een terugkeer naar Frankrijk. De aanvaller begon ooit zijn loopbaan bij Stade Rennes, waar hij dermate veel indruk maakte dat Borussia Dortmund hem overnam. In Duitsland ontwikkelde hij zich vervolgens razendsnel. Barcelona besloot in 2017 daarom om 135 miljoen euro voor hem neer te leggen.

In Spanje moest hij op termijn de opvolger worden van Lionel Messi, maar dat bleek te hoog gegrepen te zijn. Mede door een reeks blessures kwam hij nooit in een grote vorm terecht. Dembélé speelde gedurende de zes jaar dat hij onder contract stond, 185 wedstrijden voor het eerste team. Daarin was hij goed voor 40 doelpunten.

Uitdaging Paris Saint-Germain

Luis Enrique, met wie hij bij Barcelona al eens samenwerkte, sprak onlangs met Dembélé en overtuigde hem dat het goed was om naar Paris Saint-Germain te komen. De 26-jarige buitenspeler tekent in Parijs een vijfjarig contract en zal bij de club een geheel nieuwe voorhoede vormen. Na het vertrek van Messi is de toekomst van Kylian Mbappé en Neymar eveneens onzeker.

Gaat Dembélé bij PSV slagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
1273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie