Oud-topscheidsrechter doet bizarre suggesties: “Laat arbiters koppen en tackelen”

Foto: Oud-topscheidsrechter doet bizarre suggesties: “Laat arbiters koppen en tackelen”

Oud-topscheidsrechter Urs Meier oppert opmerkelijke suggesties om het niveau van de arbitrage te verbeteren. De Zwitser stelt dat zij een extra team in competities moeten vormen en deelnemen als voetballers. Zo creëert men meer voetbalbegrip onderling.

“De meeste fouten ontstaan bij beslissingen waarbij je merkt dat het voor een deel aan voetbalbegrip ontbreekt. Dat heb je nodig om te herkennen of een beweging natuurlijk is, vooral bij handsballen”, zegt Meier in gesprek met Kicker. “Daar moeten de structuren professioneler voor worden: scheidsrechters moeten het ‘negentiende team’ in de competitie worden. Met alles dat erbij hoort: trainers, assistent-trainers, fysiotherapeuten, psychologen, training en analyses, en dat niet enkel op de twee jaarlijkse trainingskampen.”

De scheidsrechter die actief was op twee WK’s en twee EK’s vindt dat scheidsrechters van verschillende competities meer moeten samenkomen, net als de voetbalbonden. “Je kan wedstrijdsituaties nabootsen met voormalig keepers of aanvallers: wat is een penalty en wat niet? Scheidsrechters hebben nu vaak niet de juiste gesprekspartners.”

“Laat ze koppen of tackelen”

Maandag zou dan in het teken moeten staan van overleg en herstel, stelt Meier, die ook al weet hoe hij de dinsdag zou invullen. “Die dag is voor praktijktraining op het veld, zowel in de rol als scheidsrechter als in de rol van speler, zodat je meer begrip krijgt voor bewegingen op het veld. Laat scheidsrechters koppen of tackelen, film dat en dan zien ze wat je handen en armen dan doen”, besluit Meier zijn opvallende pleidooi.

Snap je deze gedachtengang?

  • Jawel hoor
  • Lol, wat een onzin!
140+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie