EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Oranje-dreun voor Xavi Simons’

Foto: ‘Oranje-dreun voor Xavi Simons’

Vrijdagavond neemt het Nederlands elftal het op tegen Frankrijk. Veel voetbalanalisten verwachten dat bondscoach Ronald Koeman zijn opstelling gaat wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen Polen. Massaal wordt verwacht dat Jeremie Frimpong de voorkeur gaat krijgen boven Xavi Simons. Is het een definitieve wisseling van de wacht?

Xavi Simons ingewisseld voor Jeremie Frimpong?

Oranje en Xavi Simons blijkt tot op heden nog geen gelukkige combinatie. De aanvallende middenvelder van RB Leipzig scoorde recentelijk dan wel zijn eerste treffer voor Nederland, maar indruk maakt Simons allerminst. Ook tegen Polen kwam de middenvelder niet uit de verf op de rechtsbuitenpositie. Frimpong maakte eerder al wel indruk in de wedstrijd tegen Canada, maar moest toch genoegen nemen met een reserverol.

Toch wilde Koeman op het persmoment Simons niet direct afvallen. “We hebben nog steeds alle vertrouwen in hem. Hij is een groot talent. Talenten hebben goede dagen en slechte dagen, maar hij zal zichzelf blijven ontwikkelen om een betere speler te worden. Als coach heb ik honderd procent vertrouwen in de kwaliteiten van Simons.”

Snelheid Frimpong wapen voor Oranje

Desondanks lijkt Simons volgens veel voetbalkenners plaats te moeten maken voor Frimpong. Ook al omdat de rappe wingback veel meer snelheid heeft en daardoor voor het nodige gevaar kan stichten aan de rechterkant tegen de Fransen, waartegen vermoedelijk meer ruimte komt. Of Dumfries dan ook nog plaats moet maken voor Geertruida, die dan meer als rechtercentrale verdediger kan opereren is vooralsnog niet duidelijk.

ESPN-analist Marciano Vink pleit in ieder geval voor een basisplaats voor de speler van Bayer Leverkussen. “Frimpong heeft zoveel snelheid. Helemaal met het Franse team dat in de omschakeling eruit wil komen. Er staan er vier voorin die het spel maken. Hernandez die sluit bij. Het is toch lastiger als er dan één voorin staat die écht de turbo heeft”, doelt Vink op Frimpong. “Hij kan het Hernandez heel zwaar maken.”

Frimpong en Dumfries of Geertruida?

Guus Hiddink vertelde bij de NOS dat een wijziging aan de rechterkant in Oranje hem niet zou verbazen. “Ik denk dat er opties zijn om nóg meer te kunnen penetreren aan de rechterkant. Ik denk dat Koeman en zijn staf daar ook wel sterk over nadenken. Dus ik denk dat de man die de laatste keer een heel sterke indruk maakte, Frimpong, dat daar wel een kans inzit.”

Mocht Koeman voor Frimpong kiezen, dan vindt Youri Mulder het niet direct nodig om Dumfries ook te slachtofferen. “Dan heb je de theorie dat Lutsharel Geertruida achter Frimpong moet spelen, want die zou beter bij Frimpong passen.” Daar kan Hiddink zich ook in vinden. “Dat kan Dumfries ook, die blijft dan iets meer achter en gaat hij er een keer overheen. Anders is hij continu rechtsbuiten.”

Zou jij altijd Frimpong boven Simons opstellen in Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik geef Simons de voorkeur
1838+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie