Olij hoopvol ondanks mislopen Ajax-transfer

Foto: Olij hoopvol ondanks mislopen Ajax-transfer

Nick Olij beleefde een sterk seizoen bij Sparta, wat resulteerde in interesse van Ajax. De doelman, die nog de hoop heeft op een transfer, kreeg echter niet de voorkeur van de Amsterdammers. Ondanks dat Steijn vorig seizoen nog zijn trainer was bij Sparta, koos Ajax voor de Duitse doelman Dinant Ramaj. Olij treurt echter niet en hoopt nog altijd een stap hogerop te kunnen maken.

Olij neemt Buffon als voorbeeld

In gesprek met De Telegraaf zegt Olij niet lang getreurd te hebben om de misgelopen Ajax-transfer. “Jammer, maar het is niet anders. De keuze is niet op mij gevallen, dus we gaan gewoon weer door.” Volgen de 28-jarige doelman is er nog tijd genoeg om een transfer te maken. “Gianluigi Buffon is 45 jaar oud inmiddels en keepte (bij Parma, red.) tot voor kort nog. Dus ik heb echt nog alle tijd. Ik ben nog relatief jong en mijn beste tijd gaat nog komen.”

Olij ziet zichzelf in de nabije toekomst dan ook nog wel vertrekken bij Sparta. “Ik wil wel weten waar mijn plafond ligt, wat ik overigens helemaal niet raar vind. Ik heb het gevoel dat ik mezelf nog een stuk verder omhoog kan drukken.” Daarbij hoopt de doelman bij een grotere club terecht te komen. “Ik heb, op mijn prestaties na, toch nergens grip op.”

Betrouwbare Olij

De doelman kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen, waarin hij maar liefst veertien keer de nul wist te houden. De laatste wedstrijd bij FC Twente om Europees voetbal, met het stadion tot de nok gevuld, daar leef je als profvoetballer toch voor? Ik vond het alleen maar prachtig. Als keeper hoef je niet altijd een 8 of 9 te spelen. Je moet uitblinken in degelijkheid. Je moet rust uitstralen zodat je teamgenoten erop vertrouwen dat ze op je kunnen rekenen.”

Is Olij goed genoeg voor een topclub uit de Eredivisie?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie