‘Nieuw Ajax-middenveld op komst’

Foto: ‘Nieuw Ajax-middenveld op komst’

Jordan Henderson werd afgelopen week aangetrokken door Ajax. Het is geen gekke gedachte dat de Engelsman een basisplaats gaat veroveren in Amsterdam. Dit zorgt voor de nodige verschuivingen op het middenveld, maar dat is niet alles. Branco van den Boomen is namelijk dichtbij een terugkeer op speelveld. Met Van den Boomen en Henderson lijkt Ajax in de komende maand een ‘nieuw’ middenveld te gaan krijgen.

Van den Boomen dicht bij terugkeer

Ajax trok Branco van den Boomen deze zomer transfervrij aan van Toulouse. De 28-jarige speler heeft de nodige ervaring opgedaan in zijn carrière, maar heeft dat de afgelopen maanden nauwelijks kunnen laten zien bij Ajax. Onder Maurice Steijn had hij een knipperlichtrelatie met de bank. John van ‘t Schip lijkt het wel te zien zitten in de middenvelder. Van den Boomen speelde bijna alles sinds dat Van ‘t Schip werd aangesteld. Helaas raakte de spelmaker geblesseerd in november, waardoor Ajax het al die weken zonder hem heeft moeten doen.

Ajax Showtime meldt nu dat Van den Boomen dicht bij een terugkeer is op het trainingsveld. In de komende tijd lijkt hij weer mee te kunnen doen met de groepstraining. Zijn rentree zal hij gaan maken in februari. Het medium geeft aan dat de wedstrijd tegen Heerenveen op zondag 11 februari waarschijnlijk nog te vroeg ligt, maar op 15 februari zou hij wellicht wel minuten maken tegen Bodø/Glimt in de Conference League.

Nieuwe samenstelling op het middenveld

De afgelopen wedstrijden speelde Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson alles voor Ajax. Door de blessure van Van den Boomen, maar ook van Silvano Vos en Sivert Mannsverk, had Van ‘t Schip ook weinig andere keuzes op het middenveld. Nu Henderson erbij is gekomen en Van den Boomen, Vos én Mannsverk op de weg terug zijn lijkt het erop dat het middenveld in de komende tijd op een nieuwe manier wordt ingericht door de oefenmeester.

Ajax heeft Van den Boomen enorm gemist de afgelopen weken?

  • Ja, met hem erbij hadden ze Henderson niet gehaald
  • Ja, ze hadden hem kunnen gebruiken
  • Nee, hij is niet veel beter dan wat er nu staat
8500+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie