“Natuurlijk doet het soms nog pijn, maar misschien speel ik ooit nog in de Kuip”

Foto: “Natuurlijk doet het soms nog pijn, maar misschien speel ik ooit nog in de Kuip”

Crysensio Summerville leek aan de vooravond van een doorbraak bij Feyenoord te staan, maar hij koos toch voor een transfer naar Leeds United. Bij de Premier League-club doet de flankspeler het uitstekend.

‘In mijn situatie was bijtekenen bij Feyenoord niet logisch’

“Dat plan van Leeds was zo belangrijk. Ik hoor zo vaak van mensen dat ze een heel andere ‘Cry’ zien dan een paar jaar terug”, vertelt Summerville (21) aan het Algemeen Dagblad. Bij Feyenoord zag hij zelf minder toekomstperspectief. “Ik kwam uit de jeugd van Feyenoord en speelde nog even op huurbasis bij ADO Den Haag. ADO had het heel zwaar dat seizoen, maar ik speelde de wedstrijden op een podium dat ik nodig had.”

“In de zomer keerde ik terug bij Feyenoord, maar daar had ik Steven Berghuis en Luciano Narsingh voor mij. Ik eiste absoluut geen basisplaats, wilde geen absurd salaris. Ik hoopte vooral op meer perspectief. In die situatie was bijtekenen niet logisch. En dan kom je op het punt dat de club je wil verkopen. Natuurlijk doet het af en toe nog pijn. Ik was een jongen van de club, speelde er al vanaf mijn zesde jaar. Misschien speel ik ooit nog in de Kuip.”

Genieten van Feyenoord

Een wrok koestert Summerville dan ook niet. Hij geniet zelfs van het spel van de club onder Arne Slot. “Wat Feyenoord doet is mooi. Ze hebben nog niets, maar die overwinning tegen Ajax was zo belangrijk. Wat Arne Slot al heeft bereikt met deze ploeg, is zo knap. En dat Lutsharel Geertruida, met wie ik ben opgegroeid op de pleintjes in Rotterdam, de winnende maakte in Amsterdam dat was prachtig. Maar ik ben achteraf wel blij hoe het is gelopen. Ik speel tegen Haaland, Van Dijk, Salah, De Bruyne.”

Summerville is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie