McTominay weer reddende engel: United verslaat Chelsea in enerverend duel

Foto: McTominay weer reddende engel: United verslaat Chelsea in enerverend duel

Manchester United heeft een enerverend duel met Chelsea winnend afgesloten. Manager Erik ten Hag mocht Scott McTominay dankbaar zijn die beide treffers tijdens de 2-1 zege aantekende. Gezien het aantal kansen was het een klein wonder dat het slechts bij drie treffers bleef.

Geweldige wedstrijd levert thuiszege op

Het treffen tussen de topclubs was die tussen de nummer 7 en 10 van de Premier League. Plaatsen waren deze grootmachten zeker niet thuishoren. Waar United de weg redelijk naar boven leek te hebben ingezet, slikte het recent twee tegenvallers. In de Champions League bij Galatasaray werd een voorsprong weggegeven, na de 3-3 hebben de Engelsen plaatsing voor de laatste 16 niet meer in eigen hand. Afgelopen weekend volgde een 1-0 nederlaag bij Newcastle United. Rashford werd tegen The Magpies al vroegtijdig naar de kant gehaald. Het voormalig oogappeltje van Ten Hag presteert nauwelijks meer, terwijl de laatste tijd ook zijn houding op het veld steeds meer kritiek oplevert. De oefenmeester hield de international niet langer meer de hand boven het hoofd en zet hem op de bank.

Gemiste penalty, McTominay to the rescue

Chelsea lijkt iets stabieler te worden, terwijl het de voorbije weken enkel tegen goede ploegen speelde. Na het treffen op Old Trafford heeft de ploeg van Mauricio Pochettino een serie met op papier minder sterkere tegenstanders. Het tempo zat al snel in het duel met het spel dat op en neer golfde. United nam daarbij het initiatief, terwijl The Blues mikten op de counter met de snelle aanvallers. Na een gemiste kans van Rasmus Höjlund kwam er een nog veel grotere mogelijkheid. De VAR greep in nadat Enzo Fernández op de voet van Anthony ging staan. Bruno Fernandes weet normaal gesproken wel raad met strafschop, maar stuitte dit keer op Robert Sánchez.

Mykhailo Mudryk was gevaarlijk in een tegenstoot en raakte de paal net naast André Onana. In de 19e minuut viel de treffer alsnog aan de ander kant. Een schot van Harry Maguire werd geblokt, waarna Scott McTominay de rebound benutte. Niet voor het eerst dit seizoen redde de Schotse middenvelder, terwijl Ten Hag in lastig vaarwater zat. McTominay kreeg vervolgens geweldige kansen op de 2-0. Eerst zag hij zijn inzet gekeerd worden door Sánchez, waarna de rebound van dichtbij ook precies de kant van de Spaanse goalie opging. In het zinderende duel kreeg Nicolas Jackson vervolgens een opgelegde kans, maar redde Onana.

McTominay doet het wéér en maakte gelijkmaker ongedaan

Vlak voor rust viel de gelijkmaker alsnog. Cole Palmer was in balbezit gekomen na een pass van Mudryk. De Engelse middenvelder vond de hoek met een bekeken rollertje. In het tweede bedrijf ging United net wat meer op jacht naar de voorsprong dan Chelsea, al waren er wat minder kansen dan in de eerste helft. In de 69ste minuut draaide Alejandro Garnacho de bal gevaarlijk in en het was wéér McTominay die toesloeg. Met een kopbal maakte de clubtopscorer zijn vijfde treffer. De VAR keek nog naar een mogelijke overtreding maar oordeelde dat het niet zo ernstig was.

Het leek Chelsea wakker te schudden, dat weer op jacht naar een treffer moest. Het kreeg een aantal mogelijkheden, maar wist het net daarbij niet te vinden. Voormalig Vitesse-speler Armando Broja kwam nog dichtbij, maar raakte met een kopbal de paal. Zo bleef het bij 2-1 en konden de thuisfans het feestje vieren. United wipt over Brighton & Hove Albion en Newcastle United heen, en komt gelijk in punten met Tottenham Hotspur. The Magpies en Spurs krijgen donderdag echter de kans om weer uit te lopen.

Scoreverloop: 1-0 (19′) S.McTominay, 1-1 (45′) C.Palmer, 2-1 (69′) S.McTominay

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:19
38+
Brobbey-exit ligt complex bij Ajax
12:19
6+
Go Ahead Eagles strikt aanvoerder FC Dordrecht
11:46
33+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
11:30
15+
‘Kans dat Ten Hag mag blijven is fifty-fifty’
11:15
34+
EK-droom De Roon in duigen?
10:50
24+
Bizot schrijft geschiedenis met Stade Brest: ‘Dit is surrealistich’
10:35
41+
Ivanusec gemotiveerd voor volgend Feyenoord-seizoen: ‘Stijgende lijn doorzetten’
10:20
11+
Leeuwenburgh wint award voor beste keeper op Cyprus
09:50
204+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
09:30
26+
Laat Tuchel Bayern München toch achter zich?
09:15
346+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
08:44
21+
Volendam-speler Mbuyamba openhartig over zijn hartritmestoornis: ‘Als ze er niet achter waren gekomen…’
08:25
67+
Newcastle is kwaad: ‘Zie het nut van de VAR niet in’
07:50
172+
‘Manchester United bereidt bod op oud-PSV’er voor’
07:13
432+
Van der Gijp reageert vol ongeloof op KNVB-besluit: ‘Dan denk ik bij mezelf…’
23:45
346+
Goed Ajax-nieuws voor Van der Vaart
23:21
74+
Man United helpt Chelsea naar zesde plek in Premier League
22:57
21+
Juventus verpest eerste kans op eremetaal voor De Roon en Koopmeiners
22:32
396+
Been geen voorstander van Sahin en noemt logischere optie voor Feyenoord
22:09
576+
Ajax krijgt slecht nieuws vanuit Griekenland
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie