Malen schiet Dortmund naar koppositie Bundesliga

Donyell Malen had een leuke middag in het Borussia Park. De Nederlandse aanvaller stond in de belangrijke wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt in de basis. Onze landgenoot had met twee doelpunten een groot aandeel in de 4-0 overwinning van de ploeg. Door het verlies van Bayern München bij Mainz kunnen Malen en Dortmund zich nu koploper noemen.

Dortmund één punt los van Bayern

Dortmund wist bij het beginsignaal van de wedstrijd in het eigen huis al dat Bayern verloren had. De thuisploeg schoot dan ook uit te startblokken om de koppositie te pakken. Via Jude Bellingham kwam het binnen twintig minuten al op voorsprong. De Engels international schoot met een droge knal de bal achter doelman Kevin Trapp.

Donyell Malen zorgde vijf minuten na de openingstreffer van Bellingham als voor de verdubbeling van de score. Aanvaller Karim Adeyemi won een kopduel aan de rand van de zestien, legde de bal klaar voor Malen en de Nederlands international faalde niet.

In de eerste helft gooide Dortmund de wedstrijd ook al in het slot. Mats Hummels, de ervaren rot in de defensie van BVB, tekende vier minuten voor rust voor de derde treffer van de partij aan.

Hoofrol voor Donyell Malen

In de tweede helft speelde Dortmund een al gewonnen partij. De ploeg had hetzelfde overwicht als in de eerste helft, maar speelde een paar versnellingen naar beneden.

Na een uur spelen kwam Adeyemi opnieuw in balbezit rondom de zestien. De behendige aanvaller, die in zijn debuutjaar zit na zijn overgang vanuit RB Salzburg, wist na een dribbel Malen opnieuw te bedienen en hem de eindstand op het scorebord te laten zetten.

Na het puntverlies van Bayern München tegen Mainz, mag Dortmund zich na deze overwinning officieel de koploper van de Bundesliga noemen. De ploeg van Malen staat één punt voor op de grote concurrent uit Beieren, waar de crisis inmiddels weer op volle toeren draait. Dortmund heeft de titelambities plotseling helemaal in eigen hand en kan na drie overwinning een (onverwachts) feestje vieren.

Scoreverloop: 1-0, 19′ Bellingham. 2-0, 24′ Malen. 3-0, 41′ Hummels. 4-0, 68′ Malen