Luuk de Jong geïrriteerd: “Beetje kinderachtig”

Foto: Luuk de Jong geïrriteerd: “Beetje kinderachtig”

Luuk de Jong was zondag zichtbaar geïrriteerd tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). Niet alleen verspeelde PSV voor het eerst dit seizoen punten in de Eredivisie, maar ook een aantal arbitrale beslissingen zorgden voor ophef.

PSV-aanvoerder baalt na gelijkspel

“De teleurstelling is groot”, zo concludeerde De Jong na afloop voor de camera van ESPN. “Je bent aan iets moois bezig met elkaar en als je dan dat record in eigen handen kan krijgen en dat lukt net niet, dan baal je verschrikkelijk. Overal ging het over dat record. Het is iets waar je voor altijd herinnerd aan kan worden. Maar ik ben er al trots op dat we dat record geëvenaard hebben.”

De Jong zag PSV niet het gebruikelijke niveau halen. “We hadden moeite om de vrije man te vinden. Complimenten aan FC Utrecht hoe zij dat deden. Ze zetten ons goed onder druk. We waren iets te slordig en het veld werkt dan ook niet echt mee natuurlijk. We kwamen niet echt lekker in ons spel. We zijn gewoon ook weinig bij de zestien van de tegenstander geweest, wat normaal juist onze kracht is.”

Boos op Bakayoko

De PSV-aanvoerder uitte een aantal keer kritiek op Johan Bakayoko. “Het gaat om de keuzes die we maken”, zo verklaarde De Jong. “Alle complimenten naar die jongen, want hij doet het fantastisch. Maar hij heeft hem dan voor zijn linkerbeen liggen en dan denk je: gooi hem nou voor het doel. Dan kapt hij hem af en geeft hij met rechts voor. Guus (Til, red) en ik willen die bal gewoon indraaiend voor die goal hebben. Daarom vond ik het jammer dat hij de verkeerde keuze maakte. Maar dat gebeurt nou eenmaal in het voetbal.”

Ook scheidsrechter Joey Kooij zorgde voor irritatie. De Jong kreeg een gele kaart na een stevig luchtduel met Mike van der Hoorn. “Ik spring gewoon hoger, waardoor hij tegen mijn arm aankomt. Dan is het wel een beetje kinderachtig dat ik hier geel voor krijg. Maar dat hoort er ook bij.”

Is zijn reactie op Bakayoko terecht?

  • Ja
  • Nee
492+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie