Lof voor ‘gouden greep’ Heitinga in basiself Ajax

Foto: Lof voor ‘gouden greep’ Heitinga in basiself Ajax

Vanavond speelt Ajax in de TOTO KNVB Beker tegen FC Twente. Als het aan oud-speler en trainer Ronald de Boer ligt, verhuist Edson Álvarez terug naar het middenveld, zodat Calvin Bassey zich vast kan gaan bijten in Ricky van Wolfswinkel.

“Hij vreet hem op, denk ik”, voorspelt De Boer over Bassey, in De Telegraaf. “Ik zou Klaassen of Berghuis op de bank zetten en Taylor laten staan, omdat die in mijn ogen het beste de afstand tussen zestienmetergebied en zestienmetergebied kan overbruggen. Hij heeft de jongste benen.”

Al zou De Boer het ook wel kunnen begrijpen als Heitinga niets verandert in zijn startformatie. “Dan start John voor de derde keer in dezelfde opstelling. En daar kan ik me qua vastigheid iets bij voorstellen. Ajax heeft een bepaald vertrouwen gecreëerd en dat kunnen ze op deze manier vergroten. En ik moet zeggen dat ik tegen Cambuur een andere Taylor zag, één die agressiever en oplettender was dan daarvoor en nu – zoals ik dat altijd noem – echt op het huis paste. Die opdracht had hij duidelijk meegekregen.”

Gouden greep Heitinga

Het posteren van Mohammed Kudus op rechtsbuiten vindt De Boer een meesterzet. “Dat heb ik al honderd keer gezegd en het verbaast me echt dat Alfred Schreuder het nooit heeft geprobeerd. Kudus is in mijn ogen het grootste talent van Ajax. En op 7 doet hij het elftal verdedigend de minste pijn. Op de nummer 10-positie moet hij qua meeverdedigen echt nog groeien. Op rechts loopt Kudus tegenstanders voorbij alsof ze er niet staan en kan hij in de spits of achter de spits uitkomen. Dus een compliment voor John dat hij hiermee komt.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gerónimo Rulli; Devyne Rensch, Jurriën Timber, Edson Álvarez, Owen Wijndal; Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Steven Bergwijn.

Kudus is de beste rechtsbuiten van Ajax

  • Ja
  • Nee
1006+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie