Labyad onthult welke twee ‘financieel veel interessantere’ clubs hij afwees

Foto: Labyad onthult welke twee ‘financieel veel interessantere’ clubs hij afwees

Zakaria Labyad is inmiddels weer fit en speelt in de basis van FC Utrecht. De Marokkaan, die afgelopen zomer uit zijn contract liep bij Ajax, had echter meer ijzers in het vuur dan enkel zijn oude liefde uit de Domstad.

Zakaria Labyad wees Italiaanse Serie A af voor FC Utrecht

Het gaat daarbij om de Italiaanse clubs Cremonese en Hellas Verona. “Financieel gezien waren die clubs veel interessanter, maar het is mij nooit om het geld gegaan. Het gaat mij om de mensen, de club en de ambities. Ik ben pas dertig, in het buitenland is dat niet oud. Ik ben ambitieus en wil ooit nog een mooie stap maken”, vertelt Labyad aan Voetbal International.

In november vroeg Labyad aan directeur Jordy Zuidam of hij misschien weer mee mocht trainen in Utrecht. “Hij twijfelde geen seconde. De afspraak was dat ik vrijblijvend zou komen trainen. Toch werden er al snel grapjes gemaakt. Zo zei Zuidam dat ik aan het einde van het seizoen de winnende voor Utrecht ging maken in de play-offs.”

Met Ten Hag mee naar Ajax

In 2018 vertrok de middenvelder nog met Erik ten Hag mee vanuit Utrecht naar Amsterdam. “Ajax hoorde in dat eerste seizoen tot de beste vier clubs van Europa. We wonnen praktisch alles. Elke training was een feestje. Voor ik naar Ajax ging, was ik al tactisch goed onderlegd, maar nu nog veel meer.”

Ten Hag maakte veel indruk op hem. “Hij is een fenomeen. Zijn wedstrijdbesprekingen duurden soms wel wel een uur. Vooral in de grote wedstrijden zit hij zo diep in de details. Alles wat hij zei klopte gewoon. Hij kon voorspellen wat een tegenstander zou gaan doen. Hij denkt drie stappen vooruit. (…) Voor de uitwedstrijd tegen Juventus (1-2 winst) zei hij tegen de cornernemers dat ze de bal precies op een bepaalde plek moesten neerleggen, en dat Matthijs de Ligt er dan zo tegenaan zou lopen.” Uiteindelijk haalde Ajax de halve finale dat seizoen in de CL.

Labyad is een topper voor FC Utrecht

  • Eens
  • Oneens
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie