Kritiek op ‘eenzijdige’ Brobbey in ‘stationsvoetbal’ Ajax

Foto: Kritiek op ‘eenzijdige’ Brobbey in ‘stationsvoetbal’ Ajax

Ajax leed donderdagavond tegen Ludogorets een pijnlijke 0-1 nederlaag. Brian Brobbey concludeerde na afloop van het duel dat de Amsterdammers niet goed genoeg waren en door de ondergrens zakten. De spits kon ook geen verklaring ervoor vinden dat zijn ploeg zo ver weg zakte.

Brobbey ziet Ajax wegzakken

Ajax won vorige week al met 1-4 in Bulgarije, waardoor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League niet meer fout kon gaan. Toch was er na afloop van het verloren duel vooral chagrijn op de gezichten af te lezen van de Ajacieden. “Het was een lastige wedstrijd tegen een compacte ploeg. We waren gewoon niet goed genoeg.” concludeerde Brobbey tegenover Ziggo Sport.

Pijnlijk was dat Ajax in eigen huis nauwelijks gevaar kon stichten tegen de Bulgaren. Volgens Brobbey was dat te wijten aan automatismen binnen de ploeg. “Het druk zetten ging niet zoals we wilden. We moeten de afspraken nakomen en dan zal het vast beter gaan. Forbs is nieuw en hij moet dat nog leren. Dat is ook lastig. De nieuwe spelers weten nog niet echt hoe het systeem werkt. Daar moeten we ze bij helpen, dan komt dat vanzelf.”

Brobbey brengt te weinig bij Ajax?

Voetbalanalist Youri Mulder vertelde in de studio van Ziggo Sport dat Brobbey ook naar zichzelf moet kijken. “Hij kan goed de bal vragen met zijn rug naar het doel, maar dat is vrij eenzijdig. En vaak is de kaats dan ook niet goed, al ligt dat er ook weer aan dat er nooit een derde man onderweg is. Het is stationsvoetbal zonder tempo en patronen. De spits heeft daar ook last van, dat klopt, maar hij doet het ook niet goed.”

‘Brobbey steekt teamgenoot mes in de rug’

Moet Steijn Brobbey passeren voor de komende duels?

  • Ja, Ajax heeft behoefte aan een andere spits
  • Nee, is de beste spits die Ajax heeft
481+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie