Koeman onthult: “Hij zal sowieso niet starten”

Foto: Koeman onthult: “Hij zal sowieso niet starten”

Ronald Koeman heeft besloten om vast te houden aan Memphis Depay als aanvalsleider tegen Oostenrijk. De bondscoach van Oranje geeft hem daarmee de voorkeur boven spitsen als Joshua Zirkzee en Wout Weghorst.

Zirkzee geen optie voor Oranje, Weghorst weer supersub

Zirkzee trainde maandag niet mee, maar is wel apart afgereisd naar Berlijn. Op de persconferentie verklaarde Koeman: “Het gaat inmiddels wel beter met hem. Gisteren was het niet goed, toen had hij lichte koorts en heeft hij niet getraind, net als vanochtend. Nu is hij in het hotel, we kijken morgen of hij erbij kan zijn. Hij zal sowieso niet starten, maar kan misschien invallen.”

Waarom Weghorst geen kans krijgt? Koeman vindt hem beter bij ‘een hoge lange bal’, maar voegt hij meteen toe: “Maar Memphis is wel een aanspeelpunt. Hij is sterk. Daar moet hij heel vast in zijn. Je hebt snelheid voorin en aansluiting vanaf het middenveld. Dan is hij ook heel erg belangrijk. Ik denk dat het heel lang geleden geweest is dat hij fysiek zo goed is zoals hij nu is. Dus er is absoluut geen reden om niet met hem te beginnen.”

Treinreis bevalt Koeman

De Oranje-selectie vertrok maandag met de trein naar Berlijn. Dit beviel Koeman prima. “Ja, wat mij betreft kunnen we dit vaker doen. In de trein kun je zo nu en dan je benen strekken, het is toch comfortabeler en sneller dan een bus. Het is in veel landen gebruikelijk, in Engeland reizen veel clubs per trein en volgens mij in Italië ook.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie