Koeman: “Hij was één van de weinige positieve uitzonderingen”

Foto: Koeman: “Hij was één van de weinige positieve uitzonderingen”

Ronald Koeman kende geen al te gelukkige opstart van zijn tweede ambt als bondscoach van het Nederlands elftal. Er werd eerst met 4-0 verloren van Frankrijk en daarna ‘slechts’ met 3-0 gewonnen van klein duimpje Gibraltar.

Bondscoach Koeman lyrisch over ontwikkeling Donyell Malen

Koeman blikte aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS terug op die interlandweek en roemt Donyell Malen. “Hij kwam na afzegging van Bergwijn, maar hij was één van de weinige positieve uitzonderingen.” Tegen Frankrijk deed de aanvaller van Borussia Dortmund 22 minuten mee, tegen Gibraltar het dubbele.

Nieuwe positie: rechtsbuiten

In zijn laatste vijf wedstrijden voor Dortmund was Malen goed voor zes goals en drie assists, doorgaans als rechtsbuiten. Tot blijdschap bij Koeman, die in Oranje behoefte heeft aan een goede rechterspits. Bij PSV was Malen nochtans een pure spits. “Hij kan daar spelen, maar ik ben zo ook blij.”

“Ik heb nu andere keuzes in de spits. Als iedereen aanwezig is, zie ik hem daar niet, maar ik ben blij dat hij als rechtsbuiten speelt”, aldus Koeman tot slot. Dankzij Malen staat Dortmund sinds afgelopen weekend bovenaan in de Bundesliga.

de Kuip

UEFA Nations League A Championship Playoff

14 juni 2023

20:45

Netherlands
Croatia
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 juni 2023 12:45.

Malen is momenteel de beste rechtsbuiten van Oranje

  • Eens
  • Oneens
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie