‘Koeman blundert met basisspelers’

Foto: ‘Koeman blundert met basisspelers’

De verwachting is dat het Nederlands elftal vanmiddag op het EK gaat beginnen met Denzel Dumfries en Nathan Aké als rechts- en linksback en Xavi Simons en Cody Gakpo als rechts- en linksvoor. Bij Vandaag Inside is men echter totáál niet onder de indruk van de keuzes van bondscoach Ronald Koeman.

‘Ronald Koeman blundert met opstelling Nederlands elftal’

René van der Gijp opent het bal: “Op het moment dat je tegen Polen speelt, dan speelt Simons allesbehalve rechtsbuiten. En ik vind: als je tegen Polen speelt, dan heb je gewoon een rechtsbuiten nodig die daar blijft.” Daarom opteert de oud-voetballer voor Donyell Malen, waar zijn collega Johan Derksen juist voor Jeremie Frimpong zou gaan: “Ik vond dat die jongen het fantastisch deed als rechtsbuiten. Die zou ook heel goed af kunnen wisselen als Denzel Dumfries eroverheen gaat, dat hij zich laat zakken. Dat kan aan de rechterkant heel veel beweging geven.”

Nathan Aké

Beiden zouden Nathan Aké ernaast zetten… Gijp: “Ik denk dat wij veel sterker zijn dan dit Polen. Omdat we veel aan de bal zijn vind ik Aké daar weinig toevoegen.” Wie er dan wel zou moeten spelen? Ian Maatsen.”Die geeft wel energie aan je elftal, dus dat zou ik zeker doen. Zet die Maatsen daar neer, Aké is volstrekt overbodig daar.” Derksen ziet het echter meer zitten in Micky van de Ven: “Ik ben niet zo’n Aké-liefhebber. En die jongen (Van de Ven, red.) doet het uitstekend bij Tottenham Hotspur.”

Tegen een sterke tegenstander zou Van der Gijp Aké overigens wél weer opstellen: “Je kan hem wel als linksback gebruiken als je weet dat je onder druk komt te spelen, maar dat gaat morgen (zondag, red.) niet gebeuren.”

Ben jij het met de heren eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
757+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie