EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

KNVB heeft groot nieuws over voortbestaan Vitesse

Foto: KNVB heeft groot nieuws over voortbestaan Vitesse

De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB heeft de licentie van voetbalclub Vitesse per 9 juli aanstaande ingetrokken meldt de KNVB. Dat heeft de voetbalbond maandag medegedeeld aan de Arnhemmers. Daardoor dreigt het het einde van Vitesse.

Vitesse moet vrezen voor voortbestaan na KNVB-besluit

“Het ontbreken van een bankrekening, het ontbreken van een controlerend accountant en het gegeven dat geen sluitende begroting kon worden aangeleverd, maken het onmogelijk om de licentie van Vitesse te laten voort bestaan voor het seizoen 2024/2025”, schrijft de KNVB.

Vitesse kreeg de afgelopen maanden al meerdere keren uitstel van de KNVB om aan de eisen te voldoen, maar de Arnhemmers kregen dat niet voor elkaar. Het grootste obstakel is de grootste schuldeiser in de persoon van Coley Parry, die een claim van ruim veertien miljoen euro heeft op Vitesse.

De KNVB heeft echter besloten geen langer uitstel te verlenen. “Op 17 mei werd er door de licentiecommissie, gezien de positieve ontwikkelingen rondom de overdracht van aandelen aan een onafhankelijke stichting, meer tijd gegeven aan Vitesse om orde op zaken te stellen en is de uiterste datum op 17 juni gesteld zodat een nieuwe eigenaar kon worden gevonden. Langer uitstel is onmogelijk vanwege de naderende start van het nieuwe voetbalseizoen”, klinkt het.

Vitesse kan in beroep tegen KNVB-besluit

Het besluit houdt echter niet in dat Vitesse niet mag beginnen aan de competitie in de Keuken Kampioen Divisie op 9 augustus, omdat het nog in beroep kan. “Volgens het Licentiereglement Betaald Voetbal is het mogelijk om tegen dit besluit beroep aan te tekenen bij de beroepscommissie licentiezaken. Het beroep dient, schriftelijk gemotiveerd, binnen vijf werkdagen na de dagtekening van dit besluit in het bezit te zijn van de beroepscommissie licentiezaken”, stelt de KNVB.

Vitesse zal dan ook met een reddingsplan moeten komen en niet failliet moeten gaan. De Nederlandse ondernemer Guus Franke is mogelijk de reddingsboei voor de Arnhemmers. Vitesse hoopt met Franke een acceptabele deal op tafel te krijgen, die de beroepscommissie weet te overtuigen om zo toch betaald voetbal te kunnen blijven spelen.

Verwacht jij dat Vitesse blijft bestaan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
485+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie