Klaassen gaat los over “Ajax-fans”

Foto: Klaassen gaat los over “Ajax-fans”

Davy Klaassen was niet het slachtoffer van een fluitconcert van het Ajax-publiek, maar toch heeft De Klassieker hem geraakt. De aanvallende middenvelder is allerminst blij met de manier waarop een deel van de aanhang reageerde op de wissel van teamgenoot Daley Blind. 

Tijdens zijn wissel werd de international uitgefloten door een deel van het thuispubliek. Het voorval is van een aantal weken terug, maar Klaassen nam er tijdens de persconferentie in Groningen nog even de tijd voor. “Ik merk dat het hem raakt. Ik wil niet voor hem spreken, maar hij houdt van de club. Het grote deel van het publiek doet het niet, maar een deel doet het wel. In mijn ogen zijn dat geen echte supporters.”

Fluitconcerten horen bij het voetbal, weet Klaassen. Maar er zijn grenzen. “Als jij een speler van de tegenstander uitfluit, omdat die niet bij jouw club speelt, dan is dat tot daaraan toe. Maar je eigen spelers moet je nooit uitfluiten.”

De middenvelder kreeg bijval van trainer Erik ten Hag. “Hij (Blind, red.) heeft de club en het Nederlandse voetbal zo veel gebracht. Ik denk dat er op de Nederlandse velden geen speler loopt met het palmares van Daley. Hij wordt dan zo bejegend en bekritiseerd door zijn eigen fans, dat vind ik ook niet kunnen. Daarin hebben we een les te leren vanuit het buitenland. Daar worden spelers met meer respect behandeld.”

In Groningen was Dusan Tadic het mikpunt van vingergeblaas. “Bij Dusan waren het Groningen-supporters, maar hetzelfde kunnen we zeggen over Ajax-supporters. Ik vind het niet kunnen”, zei Ten Hag daarover. 

Wedden op Ajax-wedstrijden doe je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens met Klaassen?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie