Kharchouch neemt afscheid van Excelsior en gaat in Saudi-Arabië aan de slag

Foto: Kharchouch neemt afscheid van Excelsior en gaat in Saudi-Arabië aan de slag

De wegen van Reda Kharchouch en Excelsior scheiden met onmiddellijke ingang. De 27-jarige aanvaller maakt de overstap naar Al-Bukiryah uit Saudi-Arabië. Beide clubs bevestigden het nieuws maandagmiddag via de officiële kanalen.

Kharcouch wordt ploeggenoot van Faik

Al-Bukiryah promoveerde naar de hoogste afdeling in Saudi-Arabië en ziet in Kharchouch een gewenste offensieve versterking. Het nog twee jaar durende contract van de Amsterdammer bij Excelsior werd afgekocht, al zijn er geen mededelingen gedaan over de transfersom. De ploeg uit het Midden-Oosten verzekerde zich maandag eerder op de dag al van de diensten van Hicham Faik. De middenvelder kwam tussen 2016 en 2018 uit voor de Kralingers.

“We gunnen hem die kans”

Technisch manager Niels van Duinen doet zijn zegje over de transfer van Kharchouch. “We hebben met elkaar het afgelopen seizoen geëvalueerd en daar hadden we ons allebei meer van voorgesteld. Reda gaf bovendien aan de ambitie te hebben om een transfer te maken richting het Midden-Oosten. Wij gunnen hem die kans en wensen Reda veel succes bij zijn nieuwe uitdaging”, klonk het op de clubsite van Excelsior.

Na meerdere amateurclubs versleten te hebben kreeg Kharchouch in 2019 de kans van Telstar in het betaald voetbal. De lange spits maakte direct veel indruk met twintig goals in de Keuken Kampioen Divisie. Sparta Rotterdam pikte de lange aanvaller een jaar later op, maar een succes werd het niet op Het Kasteel. Na een verhuurperiode bij FC Emmen, nam Excelsior Kharchouch vorige zomer over. In het Van Dongen & De Roo Stadion kon hij met twee treffers en één assist in 29 Eredivisie-duels ook niet imponeren. Nu blijft zijn periode bij de Kralingers beperkt tot één seizoen.

Viel hij tegen in de Eredivisie?

  • Ja, toch wel
  • Niet echt hoor
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie