Jack van Gelder voorspelt ‘levensgevaarlijke’ EK-topscorer

Foto: Jack van Gelder voorspelt ‘levensgevaarlijke’ EK-topscorer

Het is de vraag of bondscoach Ronald Koeman voor Brian Brobbey in de spits gaat kiezen, maar de gasten in De Oranjezomer hebben in ieder geval een voorkeur voor een basisplaats voor de Ajax-spits. Jack van Gelder ziet Brian Brobbey zo maar eens topscorer van het EK worden.

Van Gelder en Nijhuis breken lans voor levensgevaarlijke Brobbey

Voormalig voetbalster Anouk Hoogendijk is enthousiast over de kansen van Oranje en vertelt aan tafel bij De Oranjezomer een plek in de halve finale te verwachten. “Het ligt er ook een beetje aan wie je gaat treffen. Ik heb er wel vertrouwen in dat we wel de kwaliteiten in huis hebben, maar ik heb er bovenal ook gewoon zin in.”

Volgens Hoogendijk ligt de basis voor de goede prestaties van Oranje achterin. “Verdedigend, zoals veel mensen zeggen, staan we goed, we hebben veel opties op het middenveld, maar het is nog wel een beetje hopen dat de smaakmakers gewoon fit zijn.”

Levensgevaarlijke Brobbey moet kans krijgen

Ook de spitspositie wordt besproken en scheidsrechter Bas Nijhuis stelt aan Van Gelder de vraag of hij liever Brobbey of Memphis Depay opstelt. “In principe zie ik in eerste instantie het liefste Memphis als hij in de vorm was waarin hij vroeger verkeerde, want hij is de topscorer in deze ploeg van het Nederlands elftal. Maar Brobbey heeft ook heel bijzondere kwaliteiten, alleen je speelt dan wel een iets ander spelletje”, reageert de oud-sportverslaggever.

Nijhuis spreekt zelf ook zijn voorkeur uit nadat hij dezelfde vraag krijgt van presentatrice Hélène Hendriks. “Ik moet zeggen dat Memphis ons heel veel gebracht heeft en hij moet ook echt de credits krijgen, maar ik vind Brobbey als hij echt in goede doen is levensgevaarlijk.” Van Gelder haakt daarop nog even in. “Deze jongen kan niks doen op een EK, maar hij kan ook zomaar topscorer worden.”

Moet Brobbey in de spits beginnen bij Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Depay moet in de spits beginnen
  • Oranje moet met Brobbey en Depay starten
861+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie