EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Jack van Gelder deelt groot nieuws’

Foto: ‘Jack van Gelder deelt groot nieuws’

Voorafgaand aan Vandaag Inside Oranje was Hélène Hendriks te zien met De Oranjezomer, waarin ook Jack van Gelder veelvuldig te gast was. De sportpresentator schoof ook al eerder aan in programma’s van Hendriks en zal ook na het EK weer als tafelgast fungeren.

Van Gelder schuift na EK weer aan tafel bij Hélène Hendriks

In gesprek met Voetbal International vertelt Van Gelder dat hij straks weer veelvuldig op de buis te zien is en dat hij heeft genoten van De Oranjezomer. “Ze vroegen me eerst of ik er een week kwam zitten, maar toen bleef ik de tweede en derde week ook. Na het EK gaan we weer volle bak, 25 uitzendingen lang. Ik vind het heel leuk. Ik zit weer op werk, zeg maar.”

Volgens Van Gelder gaat het heel anders eraan toe toen hij zelf nog presenteerde bij Ziggo Sport. “Toen ik bij Ziggo Sport nog Rondo deed, wilden we een sfeer creëren dat we aan tafel lekker het weekend zouden doorlullen. Zo nu en dan liep er iemand heel geforceerd naar de ijskast om wat te drinken te pakken. Het probleem was ook dat iedereen mij steeds zat aan te kijken. Alsof ik, waar ik ook zat, gespreksleider was. Dat was helemaal niet de bedoeling en dat werkte ook niet. Op de manier hoe ik nu aanschuif, wel. Het is heel erg bepalend wie er presenteert. Mensen die niet sterk genoeg zijn, durven mij niet aan tafel te hebben. Die zijn bang dat ze overruled worden. Maar Hélène Hendriks doet dat echt fantastisch. Voor de uitzending hebben we amper contact. Ik rook een sigaartje op een plek waar het nog nét mag en dan beginnen we gewoon. Dat is ideaal. Ik ben voor de winter ook gepolst. Zoals het nu gaat, denk ik: Waarom niet?

Van Gelder doet oproep aan NOS

Van Gelder zegt het wel jammer te vinden dat hij nooit meer mag aanschuiven bij de NOS. “Ik vind het gek dat je Kees Jansma of mij nooit bij de NOS ziet. We hebben toch bijna vijftig jaar verslag gedaan van EK’s en WK’s en ik denk dat de kijker dat leuk zou vinden. Nu zie ik soms mensen aan tafel zitten die nota bene zelf zeggen dat ze geen verstand van voetbal hebben. Maar ik zit er niet per se op te wachten, hoor. Ik heb nu andere dingen, maar het is wel opvallend. Het NOS-bloed zit voor altijd in me, maar na het overlijden van Johan Cruijff ben ik er nooit meer geweest. Toen werd ik razendsnel opgetrommeld. Maar goed, zo gaat dat dan. Het is ook niet erg.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Mooi dat Van Gelder straks weer veel te zien is op de buis?

  • Ja, leuke tafelgast
  • Nee, geen leuke tafelgast
3351+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie