Huub Stevens en Gène Hanssen: toptrainer en aanvoerder nu helpers van zwakkeren

Foto: Huub Stevens en Gène Hanssen: toptrainer en aanvoerder nu helpers van zwakkeren

De één speelde als speler lange tijd voor PSV en stuwde onder andere Schalke 04 als trainer tot grote hoogte in Europa. De ander groeide als verdediger uit tot regelrecht clubicoon van Roda JC: Huub Stevens en Gène Hanssen. De twee zestigers helpen tegenwoordig tijdens therapiesessies de sociaal zwakkeren in de samenleving.

De Nico Wolter Therapie. Vernoemd naar de gelijknamige voetballer die al op jonge leeftijd moest stoppen met zijn loopbaan als prof in verband met een hardnekkige ziekte. Wolter ging daarna medicijnen studeren en trok rond over de hele aardbol voor kuren die hem konden helpen om te blijven studeren. Wolter ging uiteindelijk aan de slag als bedrijfsarts en ontwikkelde de eerdergenoemde therapie.

Mental coach

Belangrijkste doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer klaar stomen voor werk. Deelnemers doorlopen een traject van een maand met een dagelijks programma van onder meer gymnastiek, zwemmen, nordic walking en warmtetherapie. Ook volgen er dan bijeenkomsten met psychologen, mental coaches en arbeidsdeskundige. Voormalig toptrainer, oud-PSV’er en ex-international Huub Stevens besloot om hier een rol in te gaan spelen nu hij gepensioneerd is.

De geboren Sittardenaar (69) praat tijdens de sessies over zijn eigen leven, zijn loopbaan bij verschillende voetbalclubs ook. Over drempels op die weg, teleurstellingen en hoe Stevens zich iedere keer weer wist op te richten. Een soort van motivator, zoals Gène Hanssen (64) dat ook is. “Samen iets bereiken. Ik kan mensen helpen. Daar haal ik voldoening uit. Zo was ik ook in het veld”, vertelde de oud-prof, die honderden wedstrijden voor Roda JC speelde, eerder tegen de Limburgse krant.

Stevens haalde tijdens de therapiesessie het overlijden van zijn vader aan. “Ik was zeventien toen hij verongelukte. Ik kreeg plots de verantwoording over mijn jongere broertjes. Ik moest wel. Had geen keus. Ik wil maar zeggen: je moet met tegenslagen omgaan. Je wordt er sterker van.” Huub Stevens en Gène Hanssen hebben zich het wel en wee van de medemens aangetrokken. Buiten de voetballerij om precies te zijn.

De beide ex-profvoetballers verdienen daarvoor een pluim. Pluimpjes die zij deelnemers van de therapiesessies ook vaak geven. Zodat zij de weg omhoog weer terug kunnen vinden. De twee Limburgers waren op het veld in het verleden spelers van het type ruwe bolster en blanke pit. Vele jaren later is, voor de buitenwereld althans, de zachte kant alsnog naar buiten gekomen.

Pakt Ajax de drie punten in Eindhoven?

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:44
1+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
7825+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
276+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
8+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
74+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
74+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
93+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
59+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
356+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
340+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
317+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
26+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
13+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
172+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
367+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
130+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
420+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
10:51
353+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
10:39
216+
‘Knoop over Ajax-toekomst Mikautadze doorgehakt’
10:23
726+
‘Enorme Feyenoord-leegloop na vertrek Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie