Huub Stevens en Gène Hanssen: toptrainer en aanvoerder nu helpers van zwakkeren

Foto: Huub Stevens en Gène Hanssen: toptrainer en aanvoerder nu helpers van zwakkeren

De één speelde als speler lange tijd voor PSV en stuwde onder andere Schalke 04 als trainer tot grote hoogte in Europa. De ander groeide als verdediger uit tot regelrecht clubicoon van Roda JC: Huub Stevens en Gène Hanssen. De twee zestigers helpen tegenwoordig tijdens therapiesessies de sociaal zwakkeren in de samenleving.

De Nico Wolter Therapie. Vernoemd naar de gelijknamige voetballer die al op jonge leeftijd moest stoppen met zijn loopbaan als prof in verband met een hardnekkige ziekte. Wolter ging daarna medicijnen studeren en trok rond over de hele aardbol voor kuren die hem konden helpen om te blijven studeren. Wolter ging uiteindelijk aan de slag als bedrijfsarts en ontwikkelde de eerdergenoemde therapie.

Mental coach

Belangrijkste doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer klaar stomen voor werk. Deelnemers doorlopen een traject van een maand met een dagelijks programma van onder meer gymnastiek, zwemmen, nordic walking en warmtetherapie. Ook volgen er dan bijeenkomsten met psychologen, mental coaches en arbeidsdeskundige. Voormalig toptrainer, oud-PSV’er en ex-international Huub Stevens besloot om hier een rol in te gaan spelen nu hij gepensioneerd is.

De geboren Sittardenaar (69) praat tijdens de sessies over zijn eigen leven, zijn loopbaan bij verschillende voetbalclubs ook. Over drempels op die weg, teleurstellingen en hoe Stevens zich iedere keer weer wist op te richten. Een soort van motivator, zoals Gène Hanssen (64) dat ook is. “Samen iets bereiken. Ik kan mensen helpen. Daar haal ik voldoening uit. Zo was ik ook in het veld”, vertelde de oud-prof, die honderden wedstrijden voor Roda JC speelde, eerder tegen de Limburgse krant.

Stevens haalde tijdens de therapiesessie het overlijden van zijn vader aan. “Ik was zeventien toen hij verongelukte. Ik kreeg plots de verantwoording over mijn jongere broertjes. Ik moest wel. Had geen keus. Ik wil maar zeggen: je moet met tegenslagen omgaan. Je wordt er sterker van.” Huub Stevens en Gène Hanssen hebben zich het wel en wee van de medemens aangetrokken. Buiten de voetballerij om precies te zijn.

De beide ex-profvoetballers verdienen daarvoor een pluim. Pluimpjes die zij deelnemers van de therapiesessies ook vaak geven. Zodat zij de weg omhoog weer terug kunnen vinden. De twee Limburgers waren op het veld in het verleden spelers van het type ruwe bolster en blanke pit. Vele jaren later is, voor de buitenwereld althans, de zachte kant alsnog naar buiten gekomen.

Pakt Ajax de drie punten in Eindhoven?

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:28
0+
Koeman ‘not amused’ over afzegging Oranje-speler: “Ik vind dat niet oké”
15:19
3+
Cerny looft Sparta-uitblinker: “Echt een hele fijne speler”
15:00
18+
Auassar: “In achttien jaar tijd is het voetbal veel minder leuk geworden”
14:45
89+
Kökcü is geland in Lissabon, hoogte doorverkooppercentage Feyenoord bekend
14:26
202+
Leo Driessen hekelt Telegraaf: “Alles wat hij doet, kraken ze van tevoren al af”
14:13
238+
‘PSV identificeert andere Sangaré-opvolger dan Spierings in Frankrijk’
14:00
52+
Trapt GUARDIOLA in INTER-TRUC?! | Match of the Weekend
13:48
53+
“Dat maakt hem helemaal niets uit, Denzel sloopt ze allemaal”
13:31
509+
Mats Wieffer: “Als Ramiz was gekomen…”
13:21
66+
‘Er is een tijdperk in het voetbal voor en na Guardiola’
13:00
441+
‘Dit is waarom Orkun Kökcü naar Benfica gaat’
12:48
824+
‘Megatransfer bevestigt Oranje-blunder’
12:23
766+
‘Kökcü levert Feyenoord alsnog fortuin op’
12:19
23+
Van Dijk over ‘heftig seizoen’: “Nooit eerder meegemaakt”
12:00
173+
Verbroken Barcelona-relatie drijft Messi naar Inter Miami
11:52
770+
BLAMAGE FEYENOORD met KÖKCÜ | Twee Viertje met Aad #39
11:50
567+
‘Kasper Dolberg zorgt voor transferstunt’
11:08
1360+
‘Ajax-transfer verpest door miljardair’
10:48
107+
Memphis: ‘Oranje kan de Nations League winnen’
10:20
56+
Dumfries: “Er is niemand die graag tegen ons speelt”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie