Hugo Borst ‘werd maar van één iemand vrolijk’ bij PSV – Ajax

Foto: Hugo Borst ‘werd maar van één iemand vrolijk’ bij PSV – Ajax

Hugo Borst heeft afgelopen zondag niet echt kunnen genieten van PSV – Ajax, zo schrijft hij in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad. Dat had deels te maken met het spelniveau, maar toch vooral met het gedrag vanaf de tribune in het Philips Stadion.

Borst ‘werd ook van PSV niet vrolijk, op van Xavi Simons na’

Zo werd het duel na zestig minuten spelen tijdelijk gestaakt wegens een plastic beker op het veld. “Festivalbier is niet te drinken, maar dat gegooi ermee is stuitend. Wat een vreselijk weekend weer in dat opzicht. Voetballend was het ook niet veel. Een verschrikkelijke topper kregen we voorgeschoteld. Ook van PSV, laat staan Ajax, werd ik niet vrolijk. Op de kleine Xavi Simons na natuurlijk. Zijn ze al een handtekeningenactie begonnen in de regio Eindhoven dat Neerlands hoop in bange dagen moet blijven?”

Borst vindt het op zich goed dat er gelijk gestaakt wordt bij voorwerpen op het veld. “Ik juich de strenge maatregelen toe, maar ben sceptisch. Kijk nou naar de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC. Helemaal niets aan de hand en bij een lullig duelletje wordt er vanaf de eerste rij een biertje gegooid. Terwijl je weet dat er camera’s zijn, terwijl er al weken van de daken wordt geschreeuwd dat iets op het veld gooien tijdelijk staken betekent, dat je dan wordt opgepakt, de bak ingaat, et cetera. Het was een jongen van 18 jaar die waarschijnlijk onder een steen heeft gezeten. De corrigerende tik met de vlakke hand van een mede-supporter was begrijpelijk, maar zal sociale controle het gaan winnen?”

‘Hoe dom of labiel ben je dan?’

“Het zit zo ingebakken. Een biertje op het veld gooien lijkt zoiets als boodschappen doen. PSV staat met 2-0 voor, iemand windt zich op over Steven Berghuis en ja hoor, er vliegt een biertje. Bij 2-0 voor dus! Hoe dom of labiel ben je dan?”, vraagt Borst zich verder af. “Waar staan we nu? De grote meerderheid, menen we, lijdt onder de eenling. Maar de eenling is helemaal geen eenling. De voetbalwereld zelf is kuis verrot. We zagen gisteren Dusan Tadic weer naar zijn hoofd grijpen en spartelen, terwijl er niets aan de hand was. Hij is aanvoerder en moet het goede voorbeeld geven, maar zijn slechte acteerwerk ontmaskert hem als bedrieger.”

Sparta Rotterdam
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 mei 2023 18:56.

Eens met Borst?

  • Ja
  • Nee
480+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie