‘Heftig Barcelona-nieuws voor Nederlanders’

Foto: ‘Heftig Barcelona-nieuws voor Nederlanders’

FC Barcelona is druk bezig om een selectie samen te stellen voor volgend seizoen. Volgens Spaanse media begint het er steeds meer op te lijken dat er geen enkele Nederlander overblijft in Camp Nou.

Van alle Nederlanders in Catalaanse dienst is een vertrek van Luuk de Jong de meest logische. De Oranje-international heeft als supersub weliswaar een goede indruk gemaakt, maar Barcelona lijkt niet van plan om de optie tot koop te lichten en Sevilla ziet geen heil in het verlengen van de huurconstructie. Intern zou de clubleiding nu een streep hebben gezet door zijn naam, zo weet Marca.

Ook collega-aanvaller Memphis Depay lijkt geen toekomst te hebben in Barcelona. De Catalaanse topclub wil een nieuwe steraanvaller aan de selectie toevoegen in de persoon van Robert Lewandowski en moet daarvoor financiële offers brengen. Volgens SPORT heeft de leiding hem inmiddels voor veertig miljoen euro in de etalage geplaatst, al is het maar de vraag of dat haalbaar is. The Mirror noemt Arsenal als optie.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong staat er van alle Nederlanders het best op in Barcelona. Trainer Xavi Hernández heeft herhaaldelijk aangegeven de oud-Ajacied te willen behouden, maar gezien de financiële zorgen en de transferwensen is de club misschien wel gedwongen om akkoord te gaan met een goed bod. Daarbij zou worden gedacht aan bedragen van minimaal zeventig miljoen euro.

Barcelona hoopt Valencia-middenvelder Carlos Soler spoedig aan de selectie toe te voegen. Met zijn komst denkt de Catalaanse topclub het potentiële vertrek van De Jong goed op te kunnen vangen.

TIP: Scoort Frenkie de Jong tegen Betis? De odd is 6.15!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
506+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie