Guardiola uit zorgen over sleutelspeler: “Heel slecht nieuws”

Foto: Guardiola uit zorgen over sleutelspeler: “Heel slecht nieuws”

Manchester City boekte dinsdagavond een relatief eenvoudige overwinning op Young Boys en plaatste zich daardoor voor de volgende ronde van de Champions League. Toch was Pep Guardiola geen blij man na afloop, die zichtbaar baalde van de blessure van John Stones. De Spaanse oefenmeester voorziet problemen in zijn ideale speelwijze.

Stones loopt nieuwe spierblessure op

Stones keerde afgelopen maandag terug bij City, nadat hij ruim twee maanden moest toekijken met hamstring- en heupklachten. De Engels international is echter weer terug bij af na het Champions League-duel met de Zwitsers. Stones moest zich laten vervangen met een spierblessure en zag Nathan Aké als vervanger binnen de lijnen komen.

Ondanks plaatsing voor de volgende ronde was Guardiola vooral niet blij met de nieuwe blessure van Stones, die in zijn spelsysteem goed past als ‘hybride’ verdediger. De oefenmeester wijst ook op de samenwerking met Rodri, die onlangs een schorsing van drie duels moest uitzitten. Alledrie de wedstrijden die volgden gingen verloren. “Het liefst speel ik met John en Rodri, maar nu moeten we onze plannen wijzigen en zitten we in de problemen. Dit is heel slecht nieuws”, vertelde Guardiola balend tegenover de Engelse media.

Pittige duels voor City

Guardiola stelt dat City eerder problemen heeft gehad met ingrijpende veranderingen en wil dat zien te voorkomen. Voor The Citizens staan deze maand nog duels met Chelsea en Liverpool op het programma, terwijl in de Champions League nog een bezoek van RB Leipzig wacht. Het is nog onduidelijk hoe lang Stones uitgeschakeld is, die dit seizoen tot nu toe tot zes optredens kwam voor de Premier League-kampioen.

Is Stones onmisbaar voor City?

  • Ja, zeer belangrijke speler
  • Nee, die kunnen ze wel vervangen
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie