Groot drama voor Van de Ven bij de Spurs

Foto: Groot drama voor Van de Ven bij de Spurs

Tottenham Hotspur kan de komende maanden geen gebruikmaken van Micky van de Ven, zo maakt hoofdtrainer Ange Posteconglou op de clubwebsite bekend. De verdediger kampt met een hamstringblessure.

Flinke hamstringblessure voor Van de Ven

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verliet Van de Ven VfL Wolfsburg om een avontuur in de Premier League aan te gaan. Tottenham Hotspur legde maar liefst 40 miljoen euro neer voor de 22-jarige Nederlander, en dat bleek de juiste keuze te zijn. Dit voetbaljaar maakte de jonge voetballer namelijk een uitstekende indruk.

Het leverde hem in het najaar onder meer een plekje in de selectie van het Nederlands elftal op. Ronald Koeman besloot in de interlands tegen Frankrijk en Griekenland een beroep op hem te doen, waardoor hij zijn debuut maakte. Ook voor de komende twee interlands, tegen Ierland (thuis) en Gibraltar (uit), wilde de bondscoach hem gebruiken.

Afgelopen maandag ging het in de wedstrijd tegen Chelsea echter mis. Van de Ven ging naar het gras en schreeuwde het uit van de pijn, waarna hij gewisseld werd. Het bleek te gaan om een kwetsuur aan zijn hamstring. “Hij zal er een flinke tijd uit liggen. Ik verwacht zeker een aantal maanden”, zo laat Posteconglou weten.

Lastig programma Tottenham Hotspur

Het betekent dat de Nederlander naar alle waarschijnlijkheid pas in het nieuwe kalenderjaar op het veld zal verschijnen. De komende periode zal hij moeten gebruiken om te revalideren, terwijl Tottenham Hotspur een reeks cruciale duels afwerkt. Zo staat het op zondag 3 december tegenover Manchester City, dat voorlopig een punt meer behaalde.

Wordt Van de Ven een topverdediger?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie