EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Grof schandaal bij Nederland – Oostenrijk’

Foto: ‘Grof schandaal bij Nederland – Oostenrijk’

Het Nederlands elftal verloor dinsdag met 2-3 van Oostenrijk, maar had in de slotfase wellicht nog een strafschop moeten krijgen. Invaller Wout Weghorst werd overduidelijk aan zijn shirt getrokken, zag zijn kopbal over het doel verdwijnen, maar de bal werd niet op de stip gelegd. Dat tot ontsteltenis van oud-toparbiter Mario van der Ende.

Nederland wordt penalty onthouden tegen Oostenrijk

De Oostenrijker Leopold Querfeld hield Weghorst stevig aan zijn shirt weg, maar scheidsrechter Ivan Kruzliak wuifde het voorval direct weg. Tegenover Sportnieuws.nl noemt Van de Ende dat onbegrijpelijk. “Dit was gewoon een honderd procent penalty. Die verdediger trok Weghorst aan zijn shirt, dus dat is een strafschop. Zo simpel is het.”

De voormalig arbiter gaat ervan uit dat de VAR ernaar heeft gekeken, maar begrijpt niet dat dit voorval als ‘geen overtreding’ wordt beschouwd. “Ze zullen ongetwijfeld gekeken hebben, maar nu zullen ze weer zeggen dat het te licht is voor een strafschop. Ze moeten zich eens sec aan de regels houden en dan moeten ze Nederland een penalty geven.”

Keiharde kritiek op VAR

Van der Ende uit dan ook stevige kritiek op de VAR. “Helaas wordt er altijd gewerkt met koppeltjes en die gaan elkaar dan steunen. Ze durven elkaar niet op hun donder te geven. Het verbaast mij echt dat de scheidsrechter zelf niet heeft gekeken of het een penalty is. Het is om gek van te worden.” Ook het op sociale medium X werd massaal om een penalty geroepen. Een greep uit de reacties:

Had Nederland een penalty moeten krijgen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat was geen penalty
9137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie