Gehavend Ajax beëindigt slechte reeks met povere zege

Foto: Gehavend Ajax beëindigt slechte reeks met povere zege

Ajax heeft een serie zonder overwinningen weten te beëindigen bij FC Den Bosch. In de tweede ronde van het bekertoernooi hoefden de gehavende Amsterdammers niet geweldig te spelen, om vrij eenvoudig de klus te klaren. Met een korte staking en jonge debuterende Ajacieden waren er nog wel wat opmerkelijke momenten.

De onrust bij Ajax van voor de WK-break, werd de laatste week doorgetrokken. Tegen NEC wist de ploeg van Alfred Schreuder voor de vierde keer op rij niet te winnen. De waslijst aan afwezigen werd nog wat verder langer. Nu waren ook Brian Brobbey, Jurriën Timber en Edson Álvarez niet in staat om aan treden. Het zorgde ervoor dat Owen Wijndal terugkeerde in de ploeg, waardoor Calvin Bassey weer centraal in de defensie kwam te staan. Verder maakten Kian Fitz-Jim en Lorenzo Lucca hun basisdebuut. De papieren van doelman Gerónimo Rulli waren in orde, waardoor hij de plaats onder de lat overnam van Remko Pasveer. FC Den Bosch is ook niet in beste doen, het verloor de laatste vier duels op rij.

Vroege voorsprong Ajax

Ajax zette de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie meteen vroeg vast en kreeg daarbij enkele mogelijkheden. Na twintig minuten maakte Dino Halilovic de overtreding op Kenneth Taylor, waarna de penalty gegeven werd. Dusan Tadic joeg de bal in de rechterkruising en zette de Amsterdammers zo op 0-1.

De Brabanders probeerden vervolgens wel wat, maar Rulli werd niet echt in verlegenheid gebracht. Aan de andere kant miste Bassey een kopkans en schoot Wijndal net naast. Francisco Conceição, een lichtpuntje tegen NEC, raakte de onderkant van de lat.

Zeven minuten na rust werd de marge verdubbeld. Tadic bracht de bal bij Taylor, die doel trof met een droge schuiver. Een wat provocerend dansje kwam de middenvelder op geel te staan. Aan de linkerzijde van Ajax werden de spelers steeds vaker het mikpunt van het fanatieke gedeelte van de Den Bosch-aanhang. Vooral Wijndal kreeg te maken met vele gegooide bekers bier. Scheidsrechter Edwin de Graaf had er genoeg van en maande de spelers even naar de kant. Na een omroep van de speaker aan de fans om er mee te stoppen, ging het spel weer verder.

Debutanten

Schreuder bracht twintig minuten voor tijd de jonkies Victor Jensen, Christian Rasmussen en Olivier Aertssen, waarbij laatstgenoemde zijn debuut maakte. De wedstrijd leverde weinig actie meer op: Ajax hoefde niet meer zo nodig, terwijl Den Bosch niet kon. Een mooi moment was er nog wel voor de pas 16-jarige Jorrel Hato, die ook zijn eerste minuten in de hoofdmacht maakte. Het bleef bij 0-2, waardoor Ajax verder bekert en voor het eerst sinds september weer een keer de nul houdt. Er wachten nu twee belangrijke Eredivisie-duels met FC Twente en Feyenoord.

Scoreverloop: 0-1 (20′) D.Tadic (pen.), 0-2 (52′) K.Taylor

Matig optreden van Ajax?

  • Vind ik wel
  • Nee, gewoon degelijk
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie