Frimpong houdt iedereen voor de gek bij Oranje

Foto: Frimpong houdt iedereen voor de gek bij Oranje

Jeremie Frimpong is de laatste jaren een van de revelaties van Bayer Leverkusen. De 22-jarige rechter wingback verdiende door zijn goede spel een oproep voor Oranje. Frimpong woonde het merendeel van zijn leven in Engeland, maar wilde dolgraag voor het Nederlands elftal uitkomen. De taal zou een struikelblok vormen, maar wat blijkt: Frimpong begrijpt gewoon wat zijn ploeggenoten bij Nederland zeggen.

Spreekt Jeremie Frimpong Nederlands?

Het antwoord daarop is: ja. Dat wordt duidelijk in een verhaal van Voetbal International over Frimpong. Daarin komt zijn broer Jeffrey Frimpong aan het woord, evenals Maarten Stekelenburg, die hem ontdekte voor de jeugdelftallen van Oranje. “Hij gaf bij me aan dat hij de meeste dingen nog wel begreep, doordat hij tot zijn zevende in Nederland gewoond had. Wat we afspraken is dat hij na teambesprekingen extra uitleg kreeg in het Engels en vragen kon stellen”, blikt Stekelenburg terug.

Frimpong vult aan: “Hij begrijpt alles en kan zichzelf goed verstaanbaar maken als hij dat zou willen. Hij is alleen verlegen, bang om fouten te maken.”

Nederlands elftal

Frimpong werd in een database gevonden door Stekelenburg, die aan het zoeken was naar jeugdspelers met een Nederlandse nationaliteit. De rechtsachter speelde destijds in de jeugd van Manchester City. Frimpong kon ook voor Ghana en Engeland kiezen, alleen zijn hart lag bij Nederland.

“Hij was heel dankbaar dat hij de kans kreeg. We hebben hem natuurlijk ook gevraagd waar zijn voorkeuren lagen, omdat hij voor meerdere landen speelgerechtigd was. Hij gaf direct aan een voorkeur te hebben voor Nederland, het land waar hij geboren was”, herinnert Stekelenburg zich.

Wist jij dat Frimpong Nederlands sprak?

  • Ja
  • Nee
2125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie