Fraser: “Ik moet me heel erg vergissen…”

Foto: Fraser: “Ik moet me heel erg vergissen…”

Henk Fraser wilde Sparta Rotterdam in de Eredivisie houden, maar de beslissing om assistent-trainer Aleksandar Rankovic te ontslaan werd niet geaccepteerd. Zondag stapte de hoofdtrainer per direct op.

Fraser verscheen maandag nog wel op de club. “Dat ging op een manier zoals je verwacht tussen mensen die veel met elkaar hebben. Ik heb een supergoede relatie met de groep”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Niet voor niets heb ik na het vertrek van Henk van Stee, toen ik echt twijfelde of ik moest doorgaan, besloten om toch het seizoen af te willen maken. Dat deed ik uit loyaliteit met de spelersgroep en de club.”

In dit geval kon Fraser echter niet meer loyaal blijven aan Sparta. “Ik wilde het wel op mijn manier doen. Dat kon niet meer als ik gedwongen afscheid moest nemen van Rankovic. Dat was voor mij een stap te ver”, aldus de trainer. “Hij was een wezenlijk onderdeel van mijn staf. Je zou hem mijn rechterhand kunnen noemen. Altijd superprofessioneel. Dan stel je jezelf de vraag wat je nodig hebt om het seizoen goed af te maken. Ik wilde dat niet zonder hem doen.”

Fraser heeft ‘totaal niet’ de indruk dat de Sparta-leiding van hem af wilde. “Gerard Nijkamp heeft echt moeite gedaan om mij alsnog te behouden, maar ik wilde zelf onder deze voorwaarden niet door. Je kunt iets nooit voor de volle honderd procent uitsluiten, maar ik moet me heel erg vergissen als dat erachter zou zitten.”

TIP: Wint Sparta van AZ? Win 4.80 keer je inleg!

Denk jij dat het een Sparta-trucje betrof?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie