Feyenoord tegen Atlético, Lazio en Celtic in Champions League

Foto: Feyenoord tegen Atlético, Lazio en Celtic in Champions League

Feyenoord speelt tegen Atlético Madrid in de Champions League komend seizoen. De ploeg van trainer Arne Slot werd donderdagavond in Monaco gekoppeld aan de Spaanse club. De Rotterdammers treffen in Groep E verder oude bekende Lazio en nog oudere bekende Celtic.

Feyenoord weet tegenstanders groepsfase Champions League

Feyenoord won van Atlético Madrid

Feyenoord speelde onder trainer Slot nog tegen Atlético Madrid. In de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 was het duel met de LaLiga-club de traditionele openingswedstrijd in De Kuip. Dankzij een doelpunt van Naouafal Bannis in blessuretijd wonnen de Rotterdammers met 2-1. Dat was ook het enige treffen in de historie tussen de twee volksclubs.

Uitsupporters welkom bij Lazio-Feyenoord?

De tegenstander uit pot 3 is Lazio. De Italiaanse club is een bekende voor Feyenoord. Vorig seizoen begon Feyenoord het Europa League-seizoen slecht in Rome. Niet alleen mochten de Feyenoord-supporters de stad niet in vanwege de ongeregeldheden en vernielingen een tijdje geleden bij een uitduel van Feyenoord tegen AS Roma. Ook was Lazio veel beter in Stadio Olimpico. De Italianen wonnen met 4-2 en de uitslag was nog gunstig voor Feyenoord. In de wedstrijd in De Kuip was alles anders. Door een laat doelpunt van invaller Santiago Giménez wist Feyenoord zich als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales.

Feyenoord treft met Celtic hele oude bekende

De Schotse club Celtic kwam als laatste uit de balletjes rollen voor Feyenoord. De club is voor de oudere Feyenoord-fan heel bekend. Het grootste succes uit de Feyenoord-historie werd geboekt ten koste van Celtic. De finale van de Europa Cup 1 (de voorloper van de Champions League) ging tussen Feyenoord en Celtic. Diep in verlenging scoorde Ove Kindvall: 2-1. Later zou Feyenoord ook wereldkampioen worden. Na ruim 53 jaar treffen de traditieclubs elkaar weer.

Finale Champions League op Wembley

De eerste wedstrijd van Feyenoord in het nieuwe Champions League-seizoen zal gehouden worden op 19 of 20 september. De aftraptijden dit seizoen zijn weer 18.45 uur en 21.00 uur. Ook op 3/4 oktober, 24/25 oktober, 7/8 november, 28/29 november en 12/13 december staan Champions League-wedstrijden gepland. De finale van het miljoenenbal wordt gespeeld op het iconische Wembley.

Mooie loting voor Feyenoord?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
531+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie