FC Volendam verrast: “Hij is en blijft aanvoerder”

Foto: FC Volendam verrast: “Hij is en blijft aanvoerder”

FC Volendam piekert er vooralsnog niet over om Carel Eiting naar FC Twente te laten vertrekken. De middenvelder heeft een arbitragezaak aangespannen, maar onder de huidige voorwaarden blijft hij volgens de oranjehemden ‘gewoon’ waar hij nu zit.

Eiting blijft ondanks arbitragezaak serieuze optie

Voor FC Volendam blijft Eiting ondanks alle gebeurtenissen voorlopig aanvoerder. “Carel is en blijft onze aanvoerder, ik zou niet weten waarom hij dat niet zou kunnen doen”, zo laat technisch directeur Jasper van Leeuwen weten aan NH Sport. “Hij is een fantastische aanvoerder, maar hij zal zich dan wel moeten gaan focussen op het sportieve stuk en niet de randzaken.”

Na de arbitragezaak van donderdagavond kampte Van Leeuwen met een ‘absurdistisch gevoel’. De Volendam-directeur legt uit: “Vooral dat we hier nu voor de tweede keer in twee jaar zijn. De rode draad tussen beide zaken is dat we jongens willen helpen naar een hoger niveau. We worden in twee gevallen neergezet als mensen, die hun spelers geen stap laten maken.”

Middenvelder krijgt wel een sneer

Hoe Van Leeuwen naar de kwestie kijkt? “Hij lijkt ons te zien als een springplank om kapot te trappen, omdat hij snel weer een andere springplank wil. Dat voelt onrechtvaardig voor ons.” Of er enig begrip is?. “Ik snap dat dit veel met hem doet, maar we hebben meermaals met hem en zijn vader gezeten om dit te voorkomen. Zij bleven doorgaan met bewandelen en dreigen met arbitragezaken. Dan is het niet passelijk om in de slachtofferrol te kruipen.”

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
2717+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie