FC Twente na verlenging door in Europa

Foto: FC Twente na verlenging door in Europa

FC Twente blijft voorlopig actief in de voorrondes van de Conference League. De Tukkers hadden het donderdagavond zwaar op bezoek bij Hammarby IF, maar na verlenging wist de eredivisionist alsnog als winnaar van het veld te stappen.

Tukkers slaan toe in minuut 115

FC Twente won de heenwedstrijd met 1-0, maar daar ging het na afloop amper over. Op de tribunes van de Grolsch Veste liep het totaal uit de hand door een confrontatie tussen aanhangers van beide clubs. Aanvankelijk besloot de club uit Enschede groen licht te geven voor de fans om af te reizen naar Zweden, ware het niet dat men daar maandag alsnog op terug besloot te komen. Desondanks ontstond er in Stockholm onrust door Nederlands bezoek.

De aanhang van Hammarby IF ging er donderdagavond massaal achter staan. In het eerste half uur domineerde de Zweedse club, maar echte kansen leverde dat nauwelijks op. Michel Vlap zorgde zelfs bijna voor een Enschedese voorsprong. Zeven minuten voor rust viel echter toch nog de 1-0. Doelman Lars Unnerstall werd verrast door Robin Pröpper, die een schot van Jusef Erabi dusdanig van richting veranderde dat er een verraderlijk effect ontstond.

Ugalde vergeet toe te slaan

Bij een 1-1 stand over twee wedstrijden besloot FC Twente meer van zich af te bijten. Manfred Ugalde kreeg dé kans om de manschappen van Joseph Oosting virtueel een ronde verder te schieten, maar de Costa Ricaan slaagde er niet in om doelman Oliver Dovin te passeren. Diezelfde sluitpost hield ook Sem Steijn, die kort daarvoor al een kopkans onbenut liet, van scoren af.

Ook Hammarby IF bleef bij momenten gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer binnen de reguliere speeltijd. In de eerste helft van de verlenging ontstond er aan weerszijden ruimte om gevaarlijk te worden. Unnerstall redde Twente door een schot van afstand uit zijn doel te ranselen, waar Steijn de bal maar net naast het vijandelijke doel plaatste.

Steijn doet het dan toch

In de tweede helft van de verlenging viel de bevrijdende treffer voor FC Twente alsnog. Joshua Brenet liet nog een grote kans op de 1-1 liggen, maar vijf minuten voor tijd maakte Steijn dan toch het doelpunt waar hij recht op had. De eredivisionist mag zich daardoor opmaken voor een tweeluik tegen FC Riga uit Letland.

Scoreverloop: 1-0 (38′) J. Erabi, 1-1 (115′) S. Steijn

Gaat FC Twente het hoofdtoernooi bereiken?

  • Ja
  • Nee
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie