FC Emmen reageert op ‘hetze’ rondom in opspraak geraakte aanwinst

Foto: FC Emmen reageert op ‘hetze’ rondom in opspraak geraakte aanwinst

FC Emmen maakte maandag de komst van Desley Ubbink bekend als nieuwste aanwinst. Dat deed direct menig alarmbel rinkelen bij supporters van de Drentse club. In 2015 werd de middenvelder namelijk veroordeeld voor tot een taakstraf van 160 uur, omdat hij als 20-jarige seks met een 14-jarig meisje had. Een communicatiemedewerker van de club probeerde nog het het verleden van Ubbink op internet te wissen.

Ubbink-verleden snel ontdekt

De poging van de desbetreffende medewerker werd ontdekt door Wouter Holsappel van OOG TV. “Iemand heeft vanochtend (maandag, red.) geprobeerd deze passage van de Wikipedia-pagina van de nieuwe aanwinst van FC Emmen proberen te halen. Misschien had ie dat even anoniem moeten doen”, schrijft hij op X, het voormalige Twitter. Het is namelijk te lezen dat de aanpassing werd gedaan door een account met dezelfde naam als een communicatiemedewerker van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Inmiddels heeft Holsappel zijn bericht verwijderd. Het aantrekken van Ubbink leverde echter een stroom aan verontwaardige reacties op onder de Emmen-aanhang.

Emmen komt nog met statement over Ubbink

Emmen-directeur Rinse Bleeker wilde tegenover het Dagblad van het Noorden echter niet teveel kwijt over het verleden van Ubbink. “Dat is privacygevoelige informatie. Ik sluit niet uit dat we later nog wel met een statement komen. Een reactie vergt hier wat meer tijd.” Ook wilde Bleeker niets kwijt of de club wel of niet op de hoogte was van het verleden van Ubbink.

Bleeker noemde het aanpassen van de Wikipedia-pagina door de communicatiemedewerker wel een ‘ondoordachte actie’. “Daar heb ik hem direct op aangesproken en dat is nu uitgesproken. Hij heeft zonder kwalijke bijbedoelingen gehandeld. Het is niet goed geweest, het had niet mogen gebeuren, maar daar staat nu een punt achter.”

Moet FC Emmen Ubbink direct weer laten gaan?

  • Ja, direct afscheid van nemen
  • Nee, gewoon een kans geven
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie