‘Europese toptransfer bijna afgerond’

Foto: ‘Europese toptransfer bijna afgerond’

Paris Saint-Germain maakt volgens diverse Franse media maandag eindelijk de komst van Ousmane Dembélé bekend. De transfer van de aanvaller hangt al een tijdlang in de lucht.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Dembélé naar Frankrijk

Waar Dembélé zich bij Borussia Dortmund ontwikkelde tot een bepalende speler, kreeg hij het in Barcelona nooit voor elkaar om aan de verwachtingen te voldoen. Desondanks wilden de Spanjaarden graag met hem door en probeerden ze hem achter de schermen te overtuigen, waarin het uiteindelijk niet slaagde.

De Franse topclub bleek bereid te zijn om de clausule van 50 miljoen euro op tafel te leggen en ging de voorbije weken met de entourage van de aanvaller in gesprek. Dembélé maakte dolgraag een nieuwe stap en ziet met de komst van Luis Enrique nieuwe mogelijkheden bij Paris Saint-Germain.

Aanvallende problemen Paris Saint-Germain

Naar verluidt tekent Dembélé een contract van vijf seizoenen. Hij moet onder meer de opvolger worden van Lionel Messi, die deze zomer zijn periode in Frankrijk achter zich liet en de overstap maakte naar de Verenigde Staten. Daarnaast staan Neymar en Kylian Mbappé onder druk.

De Braziliaan zou in de belangstelling staan van Barcelona, waarbij het clubbestuur van Paris Saint-Germain hem dolgraag kwijt wil. Mbappé heeft nog een contract tot medio 2024 die hij vooralsnog niet wil verlengen. Zolang hij deze houding blijft aannemen, weigert de club hem te laten meetrainen.

Gaat Dembélé bij Paris Saint-Germain slagen?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, ik denk het niet
398+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie