‘Erik ten Hag misbruikt Van Nistelrooij’

Foto: ‘Erik ten Hag misbruikt Van Nistelrooij’

Ruud van Nistelrooij leek hard op weg om de nieuwe hoofdtrainer van degradant Burnley te worden, als opvolger van Vincent Kompany, maar inmiddels is duidelijk dat hij zich bij de technische staf van Erik ten Hag bij Manchester United wil gaan voegen. Tot onbegrip bij Valentijn Driessen.

‘Ten Hag wil Van Nistelrooij als extra schildje bij Manchester, moet hij nooit willen’

Tussen 2001 en 2006 scoorde Van Nistelrooij al meer dan 150 goals voor Manchester, nu zou hij als assistent terug kunnen gaan keren op Old Trafford. “Van Nistelrooij is een grootheid bij Manchester United”, zegt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Maar ja, de reden waarom hij door Ten Hag die kant op wordt gehaald is natuurlijk om een extra schildje te zijn voor Ten Hag. Dat moet Van Nistelrooij natuurlijk nooit willen.”

Driessen reageert: “Volgens mij viel zijn naam daar ook al een keer toen Ten Hag daar aan de slag ging (in 2022, red.), maar dat zag hij toentertijd niet zitten. Hij toonde zich altijd heel ambitieus en was klaar voor een job als hoofdtrainer, en dan het liefst in een competitie waarin hij gespeeld heeft. Dus dan kom je uit bij Spanje, Duitsland, Nederland en Engeland. Dan kan je hoofdtrainer worden van Burnley, die goed zijn voor oud-spelers. En aan de weg timmert en graag terug wil naar de Premier League. Dan vind ik het onbegrijpelijk dat je zou kiezen voor een positie als eerste, tweede of derde assistent van Erik ten Hag, terwijl je hoofdtrainer kunt worden van Burnley.”

“Het enige wat je doet door naar Manchester United te gaan, is het krediet van Ten Hag vergroten”, vindt Verweij. “Laat je je daarvoor gebruiken, tussen aanhalingstekens?” Driessen zou als hij Van Nistelrooij was slechts in één scenario wel naar Manchester verkassen. “Tenzij je contractueel vastlegt dat je de opvolger wordt van Ten Hag, dan is het een ander verhaal. Maar dat lijkt me niet..”

Van Nistelrooij moet niet voor Man United kiezen

  • Eens
  • Oneens
927+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie