Eredivisie Team van het Jaar kent grote verrassingen

Foto: Eredivisie Team van het Jaar kent grote verrassingen

2020 is een jaar zoals we nog nooit gezien hebben. Door een pandemie stond onder andere ook de voetbalwereld op zijn kop. Toch is de werelds favoriete sport weer redelijk op zijn pootjes terechtgekomen en dus is het tijd om terug te blikken. Dit zijn de elf beste spelers in de Eredivisie van 2020. 



Keeper: Justin Bijlow (Feyenoord) 

Natuurlijk trappen we af met de laatste defensieve linie van het veld: de keeper. Dat de getalenteerde André Onana met zijn katachtige reflexen niet de positie bekleedt, is opvallend, maar niet geheel onlogisch. De Ajax-keeper heeft in de Eredivisie nog maar weinig grote reddingen hoeven verrichten. 

Justin Bijlow, de keeper van Feyenoord, krijgt daarentegen vaker een salvo van schoten naar z’n doel gesmeten. Knappe reddingen wisselen zich onder de lat van Feyenoord dan ook in een hoger tempo af. Dat de keeper dan ook voor het Nederlands elftal werd geselecteerd (maar wegens een blessure niet meedeed), bewijst alleen maar dat Bijlow een talent is om in de gaten te houden. 







Linksback: Philipp Max (PSV) 

Ook linksachter kent een scala aan uitblinkers dit jaar. Toch is het PSV’er Philipp Max die boven de rest uitsteekt dankzij de fantastische prestaties die de 27-jarige Duitser dit seizoen heeft neergezet. De linksback is zowel een gevaar voor iedere vijandelijke vleugelaanvaller als voor de verdediging van de tegenstander. 

Dankzij Max’ snelheid, passing en schotkracht is hij multifunctioneel en stoomt hij als een trein lekker door vanaf de linkerflank. Als een opgevoerde brommer houdt Max de meeste vleugelaanvallers bij, terwijl hij in de omschakeling in rap tempo de achterlijn van vijandelijk gebied weet te halen. Doet hij dit niet via een sprintje, dan wel via een serie van passes om verdediging te omzeilen. 







CV: Perr Schuurs (Ajax) 

Dit jaar was er op veel vlakken één om snel te vergeten, maar dat geldt niet voor Perr Schuurs. De centrale verdediger van Ajax heeft zich vorig seizoen langzaam maar zeker een vaste kracht werd voor het basiselftal. Dit seizoen heeft Ten Hag hem deze kans volop gegeven en in de Eredivisie stelt de jonge centrale verdediger niet teleur. 

Met perfecte slidings, slimme overtredingen en een sterk gebruik van het lichaam is hij vrijwel iedere aanvaller de baas. Als de enkele blunders die Schuurs nog maakt er ook nog uit weten te slijten, is het zeker dat hij zo in de voetstappen van Matthijs de Ligt kan treden. 







CV: Riechedly Bazoer (Vitesse) 

Waar Perr Schuurs zich dit jaar ontpopt tot vaste kracht bij Ajax, doelde Riechedly Bazoer op een terugkeer naar het hoogste niveau. De 24-jarige middenvelder, die bij Vitesse vaak als verdediger speelt, kwam in het verleden uit voor Oranje en hoopte zich in 2020 met zijn uitstekende werk weer terug te voetballen bij de selectie. 

Zelf ziet de centrale verdediger het wel zitten en ook Ronald de Boer, broer van de bondscoach van het Nederlands elftal, heeft er wel oor naar. Probleem op dat vlak blijft alleen dat de centrale verdediging van het Nederlands elftal ontzettend competitief is, maar een mooi compliment is het zeker. Als de 24-jarige zijn temperament nu ook volledig onder controle kan houden, kan hij alleen nog maar beter presteren in 2021. 







Rechtsback: Denzel Dumfries (PSV) 

Als laatste speler voor de verdedigende linie van 2020 is daar Denzel Dumfries. De rechtsback van PSV maakte dit jaar een behoorlijke indruk dankzij zijn inzicht, daadkracht en fysieke kracht. Als rots in de branding en kapitein van het schip in Eindhoven stuurt hij PSV telkens weer op boevenpad en prikt hij soms zelfs een goaltje mee. 

Dumfries is dan ook een belangrijke kracht voor PSV die niet onderschat mag worden. Wanneer het nodig is, trekt hij het team waar nodig over de streep; een kwaliteit die niet onderschat mag worden. Tel daar de fraaie assists bij op die de rechtsback op zijn naam heeft staan en het moge duidelijk zijn dat Dumfries met recht een plekje in deze lijst met beste spelers in de Eredivisie van 2020 inneemt. 







Linker middenvelder: Joey Veerman (sc Heerenveen) 

Wie spreekt over de beste Eredivisie-spelers van 2020 kan Joey Veerman niet passeren. De middenvelder van sc Heerenveen begint uitzonderlijk goed aan het huidige seizoen en analisten voorspellen (terecht) dat een overstap naar een grotere club in de kaarten zit. Dit wegens zijn consistente spel van hoog niveau. 

Welke club de middenvelder ook tegenover zich heeft staan, Veerman staat zijn mannetje, verdeelt het spel en maakt waar nodig ook nog eens een goal. Ook in het voorbereidende werk weet Veerman zich te onderscheiden van zijn medespelers. Met een aantal goede assists en belangrijke passes draagt hij als geen ander mee aan het succes van de club dit seizoen. 







Mid-middenvelder: Mike Trésor (Willem II) 

Hoewel Willem II zelf kwakkelt in het rechterrijtje, schijnt er zelfs een helder licht gedurende de donkere dagen in Tilburg. Mike Trésor is het lichtpuntje van de ploeg. Wie een blik werpt op de statistieken van de Nederlandse competitie weet direct waarom. 

De bijdrage van Trésor heeft in verschillende wedstrijden het verschil al gemaakt en zorgt ervoor dat Willem II buiten de gevarenzone van degradatie blijft. Zo werden er belangrijke punten in de wacht gesleept tegen VVV-Venlo. Trésor blonk met twee assists uit en hoopt natuurlijk op een nog veel mooier vervolg voor de rest van het seizoen in 2021. Wellicht weet hij dan ook een mooie overstap te maken naar een grotere club zoals Frenkie de Jong al die jaren geleden. 







Rechter middenvelder: Dani de Wit (AZ) 

Waar AZ zeer matig begon aan het huidige Eredivisie-seizoen mag gezegd worden dat de ploeg van Dani de Wit een anderzijds uitstekend seizoen beleeft. Dit heeft mede te maken met de vele talenten die binnen de ploeg als geoliede machine werken. Een belangrijk tandwiel in die machine is Dani de Wit. 

De oud-Ajacied staat op het middenveld zijn mannetje en breekt het spel met zijn creativiteit en flitsende acties goed open. Het is dan ook te hopen dat De Wit, zodra hij terugkeert van zijn blessure, het tij kan keren in Alkmaar. Na het plotse ontslag van oefenmeester Arne Slot heeft de ploeg een rots in de branding nodig. 







Linkervleugel: Dusan Tadic (Ajax) 

Van een oud-Ajacied schakelen we over naar de aanvoerder van Ajax. Niemand minder dan Dusan Tadic eist de linkervleugel positie op voor deze lijst met beste spelers in de Eredivisie van 2020. De aanvoerder van Ajax heeft tot nu toe bewezen vanaf de linkervleugel net zo dreigend te zijn als wanneer hij in de spits staat. 

Vanaf links brengt hij dreiging via slimme passes en van tijd tot tijd trucjes waar verdedigers na het laatste fluitsignaal nog van wakker liggen. Bovenal weet Tadic slim gebruik te maken van iedere situatie, wat Ajax vaak voordeel oplevert in de vorm van penalty’s en vrije trappen. Dat de aanvoerder deze vervolgens zelf ook nog eens keurig netjes afrond is dan ook daadwerkelijk de kers op de taart. 







Spits: Danilo (FC Twente) 

Wie het over de aanval van de Eredivisie heeft, kan Danilo natuurlijk niet vergeten. De spits van FC Twente doet dit seizoen precies wat hij moet doen: scoren. De 21-jarige aanvaller die door Ajax is verhuurd staat met negen goals tweede op de ranglijst met topscorers. 

Je zou zeggen dat hij vervangen zou moeten worden door Giorgos Giakoumakis die de eerste positie bekleed, maar waar Danilo het verschil maakt is overzicht. De Twente-spits legt de ballen namelijk niet alleen in het netje, maar assisteert zijn teamgenoten ook in het maken van doelpunten. Door het verzorgen van goals op meerdere manieren is Danilo dan ook met recht de beste spits die je op dit moment in de Eredivisie kunt zien spelen. 







Rechtervleugel: Steven Berghuis (Feyenoord) 

We sluiten af met de man die in Rotterdam de baas is. Niet Dick Advocaat die buiten de lijnen de touwtjes in handen heeft, maar Steven Berghuis. De rechtsbuiten van Feyenoord is de grote man die de Rotterdamse ploeg telkens weer op sleeptouw neemt, iets wat in het huidige seizoen buitengewoon goed uitpakt. 

Hoewel er niet in iedere wedstrijd gescoord wordt, heeft Feyenoord nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. Daarvoor mogen de complimenten uitgereikt worden aan Bijlow, maar ook Berghuis. De rechtervleugel aanvaller is immers geregeld te vinden op eigen helft om mee te verdedigen. 



Berghuis weet dat een goede aanval begint bij het balbezit. As hij hoogstpersoonlijk ervoor moet zorgen dat de bal weer bij Feyenoord in bezit is, staat hij daar telkens weer om het verschil te maken. Dat Berghuis de aanvoerder en het gezicht van Feyenoord is, valt dan ook niet te betwisten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
146+
Goed Ajax-nieuws voor Van der Vaart
23:21
41+
Man United helpt Chelsea naar zesde plek in Premier League
22:57
11+
Juventus verpest eerste kans op eremetaal voor De Roon en Koopmeiners
22:32
234+
Been geen voorstander van Sahin en noemt logischere optie voor Feyenoord
22:09
362+
Ajax krijgt slecht nieuws vanuit Griekenland
21:46
359+
‘Ajax kijkt naar sensatie in Denemarken’
21:20
19+
Odgaard verlaat AZ definitief voor Bologna
20:55
89+
‘Had Van Persie meegenomen naar het EK’
20:30
37+
Ould-Chikh gekozen tot beste speler KKD, ook awards voor Sibum, ‘T Zand en Smits
20:06
195+
VAR wordt mogelijk afgeschaft in Premier League
19:43
26+
Lijnders legt uit waarom Red Bull Salzburg goed in het rijtje van zijn vorige clubs past
19:20
50+
Blind verlengt contract en gaat met stuntploeg CL in
19:07
196+
‘Jürgen Klopp neemt voorschot op afscheid’
18:49
135+
Slot van grote invloed op carrière Feyenoorder
18:30
541+
Speler van Ajax-beul USV Hercules maakt droomtransfer naar Dortmund
18:03
55+
Fifa introduceert nieuw toernooi
17:30
232+
‘Gestopte Hazard bezorgt Chelsea bijna zes miljoen’
17:13
42+
Feyenoord-verdediger verlengt
17:10
2209+
‘Bestemmingen Van de Beek én Klaassen bekend’
17:00
4+
The Champ brult Oranje naar HIGHERE SCORE! | Groeten out Afrika #4
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie