‘Engelse topclub in overleg met Zirkzee’

Foto: ‘Engelse topclub in overleg met Zirkzee’

Volgens het Duitse Sky is Manchester United met Bologna is gesprek over Joshua Zirkzee. De Nederlander zou voor 40 miljoen euro mogen vertrekken bij de Italiaanse club.

Bayern München is de lachende derde als deze transfer doorgaat

De 22-jarige aanvaller maakt dit seizoen furore in de Serie A en wordt gelinkt aan verschillende clubs. Ook zijn voormalige club Bayern München toont interesse, maar als hij naar Manchester verhuist, ontvangt de Duitse topclub 20 miljoen euro als doorverkooppercentage. In het huidige contract van Zirkzee heeft Bayern een dergelijke clausule opgenomen.

Marco Di Vaio, technisch directeur van Bologna, ziet een Zirkzee-transfer minder zitten. In gesprek met La Gazzetta dello sport liet de bestuurder onlangs weten dat Bologna de telefoon niet opneemt als er voor Zirkzee gebeld wordt. Ook is hij van mening dat de Bayern-clausule anders in elkaar steekt. Bayern mag Zirkzee voor 40 miljoen euro terugkopen. “Aan andere clubs kunnen we vragen wat we willen”, zei Di Vaio tegen de roze krant. Dat geldt als het aan hem ligt dus ook voor Manchester United.

Zirkzees carrière

Zirkzee begon zijn carrière in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waarna hij bij Feyenoord op Varkenoord belandde. Daar kwam zijn talent pas echt aan het licht. Bayern München nam de geboren Schiedammer over van Feyenoord. Eerst vertoefde Zirzkee in het B-elftal van Bayern, maar in 2019 werd de jonge spits naar de A-selectie gehaald. Hij speelde twaalf duels in het eerste van Bayern, waarin hij vier keer wist te scoren. In 2021 en 2022 werd Zirkzee door Bayern verhuurd aan Parma en Anderlecht, alvorens hij een transfer naar Bologna maakte.

United is een mooie club voor Zirkzee

  • Ja, zeker weten
  • Nee, dat vind ik niet
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie